A világ leggazdagabb klubját kapta a Veszprém

Császár Gábor (PSG), Nikola Karabatic (Barcelona), kézilabda
FRANCE, Paris : Paris Saint-Germain's Hungarian Gabor Csaszar (L) is blocked by Barcelona’s French Nikola Karabatic (L) during the Handball Champions League match between PSG Handball and Barcelona on October 20, 2013 at the Halle Georges Carpentier in Paris. AFP PHOTO / FRANCK FIFE
Vágólapra másolva!
Bécsben kisorsolták a férfikézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőinek párosításait, az MKB-MVM Veszprém a világ leggazdagabb klubját, a Császár Gáborral felálló Paris Saint-Germaint kapta.

A csoportját megnyerő magyar klub idegenben játssza az első meccset valamikor április 16. és 20. között, míg a visszavágót április 23. és 27. között rendezik. Felvezető cikkünkben azt írtuk, hogy a világ legnagyobb költségvetésű klubja, a PSG lenne a legideálisabb ellenfél, mert a párizsiak kiegyensúlyozatlansága plusz segítséget jelentene.

A katari pénzből világválogatottat építő klub leggyengébb pontja az edzője, Philippe Gardent, ezzel a kerettel ugyanis nem lehetne kérdéses a Final Four-szereplés. De az a csapat, amelyben Császár Gábor mellett ott van az olimpiai, világ- és Európa-bajnok francia Luc Abalo, Daniel Narcisse és Samuel Honrubia, a horvát Jakov Gojuk, Igor Vori és Marko Kopljar, az izlandi Robert Gunnarson és Asgeir Örn Hallgrímsson, illetve a világ legjobbjának választott dán Mikkel Hansen, még a hazai ligában sem áll az élen.

Császár (balra) egy meccs erejéig biztosan hazatér Veszprémbe Forrás: AFP/Franck Fife

A listavezető Dunkerque ugyanis oda-vissza legyőzte, de kikapott a Nantes-tól és a Chambérytől is, míg a Toulouse és a Sélestat vendégeként ikszelt. Ezek után nem meglepő, hogy a Bajnokok Ligájában szintén kapott egy-két pofont: a csoportban a Barcelona kétszer, a Metalurg egyszer verte, a Vardar otthonában 24-24-es döntetlent játszott, de a nyolcaddöntő első meccsén elvérzett a szlovén Velenje otthonában is.

A negyeddöntő további párosításai:
Rhein-Neckar Löwen (német) - Barcelona (spanyol)
Flensburg (német) - Vardar Szkopje (macedón)
Metalurg Szkopje (macedón) - THW Kiel (német)

A bécsi sorsoláson az is kiderült, hogy a Pick Szeged az EHF-kupában a lisszaboni Sportinggal csap majd össze a legjobb nyolc között. Az első mérkőzést 19-én vagy 20-án, a visszavágót pedig egy héttel később rendezik.