Vágólapra másolva!
Bejuthat szombaton a májusi, budapesti Bajnokok Ligája Final Fourba a Győr nőikézilabda-csapata, ehhez győznie kell Ljubljanában, a Podgoricának pedig pontot kell szereznie Larvikban. A férfi NB I-ben csúcsrangadóra kerül sor, szombaton a Veszprém a Szegedet fogadja.

A női BL-ben a címvédő Győr három forduló során öt pontot szerzett úgy, hogy legutóbb, február 16-án, hazai környezetben legyőzte a Ljubljanát 27-24-re. Most a szlovén fővárosban kellene nyernie, mert ha a Podgorica közben legalább döntetlent ér el Larvikban, az utolsó két forduló eredményeitől függetlenül a magyar bajnok biztosan ott lesz a május 3-4-i budapesti négyes döntőben.

Az elmúlt két hét lélegzetvételnyi ideje Ambros Martín edző szerint jót tett a csapatnak. "Játszottunk két bajnoki, próbáltunk különösen odafigyelni a védekezésünkre, és a kapott gólok számát illetően ez sikerült is. Most azt látom a lányokon, hogy már meccséhségük van, nagyon várják az összecsapást. Nekünk az a legfontosabb, hogy a külső körülményektől függetlenítsük magunkat. Harcosan, keményen kell játszanunk."

Női BL

A program, középdöntő, II. csoport, 4. forduló:
Larvik (norvég) - Buducsnoszt Podgorica (montenegrói), szombat 18.15
Krim Ljubljana (szlovén) - Győri Audi ETO KC, szombat 20.30


Az állás:
1. Győr 5 pont, 2. Podgorica 4, 3. Ljubljana 2, 4. Larvik 1


Az első két helyezett jut a májusi, budapesti négyes döntőbe.

A férfi NB I-ben szombaton, 13 órakor kezdődik a rangadó, a címvédő Veszprém és az eddig százszázalékos Szeged összecsapása. Október 26-án a Tisza-partiak úgy nyertek 23-22-re, hogy a félidőben még 14-8-ra vezettek. A Szeged 21 mérkőzésből 42 pontot szerzett, a Veszprém húsz fellépésén 38 pontot gyűjtött. Ha a veszprémiek győznek minimum két góllal, nagy valószínűséggel megnyerik az alapszakaszt.

"A pénteki edzés után sem született egyértelmű döntés Iváncsik Tamás szerepléséről, az irányító Carlos Ruesga nem játszhat, Nagy László viszont visszatér. Csapatkapitányunk visszatérése új lendületet adhat valamennyi játékosunknak" - mondta Hajnal Csaba, az MKB-MVM Veszprém sportigazgatója a Telekom Sporthír Szolgálatnak.

A Szeged a Magyar Kupa-negyeddöntő első, szerdai mérkőzésén 25-24-re kikapott Csurgón, ráadásul a bosnyák válogatott beállós, Vladimir Vranjes sajkacsonttörést szenvedett, így 6-8 hétre harcképtelenné vált. Rajta kívül Roberto Parrondo, és Alen Blazevic sem játszhat, de kérdéses a térdsérüléssel bajlódó Balogh Zsolt szereplése is.