Vágólapra másolva!
Szerda este botrányos körülmények között ért véget az Union Olimpija Ljubljana-Budivelnik Kijev férfikosárlabda-mérkőzés. Az Európa Kupa csoportkörének utolsó fordulójában az ukrán csapat 87-83-ra győzött, de a vereséget a hazai szurkolók egyik leghíresebb tagja, a Szlovéniában nagy népszerűségnek örvendő zeneszerző és énekes, Zoran Predin nem bírta elviselni, és a levonuló játékvezetők egyikét durván megütötte.

Predin egyike a leghíresebb szlovén zenészeknek, ő a Lacni Franz nevű rockbanda frontembere. A sporttal való kapcsolata is régi keletű, a 2000-es futball Európa-bajnokságra ő írta a válogatott himnuszát, de ő szerezte a tavalyi, szlovéniai kosárlabda Európa-bajnokság hivatalos dalát is. Az Olimpija törzsszurkolójaként ráadásul a pálya szélén van állandó helye.

Az eset után a rendőrség azonnal letartóztatta, Predin pedig nyílt levélben kért bocsánatot a történtekért. "Teljesen elvesztettem az önkontrollt, és nincsen semmilyen mentség a viselkedésemre. Őszintén bocsánatot szeretnék kérni minden érintettől, különösen a portugál Luis Lopes játékvezetőtől. Sajnálom, hogy a viselkedésem rossz példával szolgált a fiatalabb szurkolóknak" - írta levelében.

A ljubljanai klubra minden bizonnyal súlyos büntetés vár.