Vágólapra másolva!
Az Ukrajnában zajló eseményeket látva az MKB-MVM Veszprém képviselői hivatalos állásfoglalást kértek az európai kézilabda-szövetségtől, hogy a csapatnak el kell-e utaznia a hétvégi, harkivi mérkőzésére. Szóba került a mérkőzés elhalasztása, illetve más helyszínen történő lejátszása is, de végül kiderült, hogy lesz meccs Harkivban.

Muszáj elutaznia az MKB-MVM Veszprém férfikézilabda-csapatának a Motor Zaporozsje elleni Bajnokok Ligája-meccsére - tudta meg az Origo. A találkozót a zavargások dúlta Ukrajnában rendezik.

A veszprémi klub vezetősége az utazó stáb testi épségét szem előtt tartva a helyzet hivatalos értékelésére kérte az EHF-et, és azt a választ kapta, hogy nincs akadálya a meccs megrendezésének.

"Természetesen a játékosok testi épsége a legfontosabb, ha a legkisebb kételyünk is lenne a mérkőzés zavartalan lebonyolításával kapcsolatban, más helyszínre vinnénk az összecsapást. Szerencsére nincs szó ilyesmiről, az eredetileg megjelölt időpontban és helyszínen le fogják játszani a Motor Zaporozsje-MKB-MVM Veszprém mérkőzést" – mondta az Origo megkeresésére Thomas Schöneich, az európai szövetség (EHF) marketingosztályának munkatársa.

A Veszprém már biztosan megnyerte a Bajnokok Ligája-csoportját, de csak a magyar bajnok számára tét nélküli a mérkőzés. A jelenleg a csoport negyedik helyén álló Zaporozsje győzelme esetén továbbjut a csoportból, ha viszont kikap, valószínűleg a Zagreb jut a legjobb tizenhat közé. A magyar bajnok roppant tartalékos csapattal, több ifijátékossal a keretében utazik Ukrajnába.

Ha a veszprémiek nem utaznának el a mérkőzésre, az EHF akár két évre is kizárhatná a klubot a Bajnokok Ligájából, és a kiírás értelmében 35 ezer eurós büntetést is kellene fizetnie.