Vágólapra másolva!
A Veszprém döntetlent játszott a Löwennel idegenben, ezzel őrzi hárompontos előnyét a Bajnokok Ligája A csoportjában. A maradék két körben egy döntetlen is elég Carlos Ortega fiainak csoportelsőségéhez.

Bajnokok Ligája, A csoport, 8. forduló:
Rhein-Neckar Löwen - MKB-MVM Veszprém 25-25 (12-13) - élő közvetítés

A Veszprém egy győzelemmel bebiztosíthatta volna a csoportelsőségét, egyben a helyét a márciusi nyolcaddöntőben. Ehhez azonban bravúros teljesítmény kellett volna: győzni Mannheimben, a Löwen otthonában. Szeptember végén hazai pályán is csak szűken, 30-29-re nyert a Veszprém.

Vasárnap este támadásban kissé pontatlanul kezdett a magyar csapat, a hazaiak hirhedt gyors lerohanásai működtek is, folyamatosan náluk volt az előny. Aztán Ilic lövéseivel (az első öt veszprémi gólból négyet ő dobott) és Alilovic kapusbravúrjaival zárkózott Carlos Ortega legénysége, majd 6-5-nél először a meccsen vezetett is.

Lényegében innen végig a vengédek diktáltak, az első félidőt annak ellenére is nyerték, hogy néhány bosszantó labdaeladás megkönnyítette a Löwen dolgát.

A folytatásban még három góllal is elhúzott a Veszprém (ennél nagyobb különbség az egész meccsen nem volt, egyik csapat javára sem). Ám éppen akkor kiegyenlített a Löwen (19-19). Innentől is egy-két gólos Veszprém-előnynek örülhettünk, Fazekas még hetest is védett, két kapufánál szerencséje is volt a magyaroknak, majd a hajrában, 25-25-nél övék volt az utolsó támadás.

A Löwen okosan tördelte a játékot, végül Nagy László sikertelen időntúli szabaddobása lett a záróakkord. A hátralévő két fordulóban egyetlen döntetlen is elég, hogy csoportgyőztes legyen a Veszprém.

Az A csoport állása nyolc forduló után:
1. Veszprém 15 pont
2. Löwen 12
3. Celje 7 (214-210)
4. Zaporizzsja 7 (224-244)
5. Zagreb 6
6. Szanktpetyerburg 1

Az első négy helyezett jut a márciusi nyolcaddöntőbe.