Vágólapra másolva!
Hanga Ádám csapata, a Laboral Kutxa Vitoria vitatott körülmények között, egy ponttal kapott ki a Valenciától a spanyol kosárlabda Király-kupa negyeddöntőjében.

A Málagában zajló háromnapos torna nyitányán a magyar légiós 20 perc alatt 8 pontot és 2-2 lepattanót, illetve gólpasszt gyűjtött a 74-73-ra elvesztett meccsen.

"Végig vezettünk, a Valencia nagyon jó csapat, de úgy érzem, ezt a győzelmet elvették tőlünk. A vezetőink a meccs után óvást kezdeményeztek a szövetségnél, amivel sokra nem megyünk" - nyilatkozta az MTI-nek a 24 éves kosaras.

0:53-tól egymás után három pazar Hanga-blokk látható:

Hanga menedzsere, a helyszínen tartózkodó Lóránt András elmondása szerint a negyeddöntő utolsó másodpercében, döntetlennél faultot ítéltek a bírók, s mivel megvolt az öt csapathiba, így automatikusan két dobás következett.

"Az első bement, a másodikat azonban szándékosan kihagyta a Valencia játékosa. Amíg lepördült a labda a gyűrűről, le is telt a 0,4 másodperc, és már nem tudott dobást kezdeményezni a Laboral. Ádám edzője, Scariolo a Marcának tett meccs utáni nyilatkozatában nekiment a játékvezetőknek. Beszéltem több szakértővel, és egyöntetű a vélemény, hogy nem lett szabad volna befújni a faultot, és akkor maradt volna a hosszabbítás. A győzelem nem lett meg, de Ádámmal nagyon elégedettek voltak" - mondta az Origónak Lóránt András.

"Két hete nem játszottam, ennek ellenére sok percet kaptam, és jól is ment játék" - jegyezte meg a saját teljesítményéről Hanga, hozzátáve, hogy a rendezés fantasztikus, több mint tízezer néző volt a csarnokban, és sokan elkísérték őket Vitoriából is.