Társoldalunk:

Görbiczék rossz játékkal szereztek BL-pontot

2014.02.01. 21:18

A címvédő Győr először vesztett pontot a női kézilabda Bajnokok Ligája 2013/14-es kiírásában: a középdöntő első fordulójában a 2012-es győztes montenegrói Buducsnoszt Podgorica 23-23-as döntetlennel távozott az Egyetemi Csarnokból.

Szinte az egész mérkőzésen gödörben volt az ETO, és csak felvillanásai voltak. A pontvesztés azt jelenti, hogy a magyar bajnok nagyot már nem hibázhat a folytatásban, egyébként még a májusi, budapesti négyes döntőről is lemaradhat, pedig főképpen miatta sikerült a magyar fővárosba hozni minden idők első női Final Fourját. Javítani már pénteken lehet a 2011-es BL-győztes norvég Larvik otthonában.

Női BL, II. csoport, 1. forduló:
Győri Audi ETO KC - Buducsnoszt Podgorica (montenegrói) 23-23 (9-13)
Győr: Lunde, Löke 3, Korsós 1, Görbicz 3 (1), Amorim 6, Tervel, Orbán 1. Csere: Herr, Hornyák D, Kovacsics 3, Soós, Bulatovic 4, Bognár-Bódi 2. Vezetőedző: Ambros Martín.
Buducnost Podgorica: Woltering, Petrovic, 5 (2), Neagu 4, Dalby 2, Cvijics 6, Mehmedovic 4, Knezevic 1. Csere: Nikitina, Gjeogjievska, Jazic, Vukcevic, Zderic, Despotovic, Pavicevic, Byzdra 1, Lazovic. Vezetőedző: Dragan Adzic.

A csoportkört egyedüliként százszázalékosan záró győriek ezúttal az átépítés alatt álló Magvassy Csarnok helyett az Egyetemi Csarnokban fogadták ellenfelüket.

Eleinte felváltva jöttek a gólok, az indulatok megfékezésére pedig egy-egy kiállítást osztottak ki a bírók.

Öt-három után sorozatban háromszor volt eredményes a vendégcsapat, így időt kért az ETO. Ettől nem javult a védekezés, ugyanakkor változatlanul kemény csata folyt a pályán. Ebben a szakaszban sem maradtak el a kiállítások, miközben a győrieknek kellett kapaszkodniuk, nehogy leszakadjanak.

A szünet előtti hajrában kettős előnybe került a magyar bajnok, de így is akadozott a játéka. Végül minden addiginál nagyobbra nőtt a Podgorica előnye. A Győr ebben az idényben nem játszott ilyen gólszegényen, mint a mostani első játékrészben.

A folytatásban harcosabb lett az ETO, de változatlanul kőkeményen védekezett a Buducsnoszt, így aztán nehezen lehetett faragni a hátrányból. Görbicznek szerencséje volt, mert ugyan kihagyott egy hétméterest, a kipattanót azonban bevágta. Ezzel együtt nagyon rossz napja volt a hazai csapatnak, amely a 43. percben, emberhátrányban megint komoly hátrányba került (14-17).

Ambros Martin vezetőedző időt kért, majd csapata a végső erőtartalékait mozgósította. A sebességet sikerült fokozni, ennek eredményeként a 47. percben 18-18-ra módosult az állás, sőt rövid időre a győrieknél volt a vezetés is.

Időt kért a vendégek edzője is, majd fordított a csapata. A hajrában Woltering kapus ismét parádézott, de ő sem tudta megakadályozni az ismételt egyenlítést (22-22). Újabb Podgorica-időkérés következett, majd Knezevichez kellett berohanni az orvosnak, mert úgy tűnt, súlyos sérülést szenvedett a vendégek játékosa, aki végül saját lábán vonult le ápolásra.

A záró percekben ott is, itt is gól született, végül legalább az egyik pontot sikerült itthon tartani.
A csoportból az első két helyezett jut a májusi, budapesti négyesdöntőbe.

A csoport másik mérkőzésén:
Krim Ljubljana (szlovén) - Larvik (norvég) 24-18 (12-10)

Martín: Rengeteget kell még dolgoznunk

"Gratulálok az ellenfélnek, nagyon okosan kézilabdázott. Gratulálok a saját csapatomnak is, mert hatalmasat küzdött ma" - kezdte értékelését Ambros Martín, az ETO edzője. "Nagyon nehéz hátrányban játszani, és mi újra és újra hátrányban kerültünk egy-egy felzárkózás után. Ez nagyon sokat kivesz az energiából. A teljesítményünk hullámzó volt ma, nem sikerült a jó formát hosszan fenntartanunk. Rengeteget kell még dolgoznunk, edzésen napról napra kell építkeznünk. Összességében elégedett vagyok a játékkal, és igazságosnak gondolom a döntetlent."

Eduarda Amorim. a Győr legeredményesebb játékosa: "Nagyon jól játszott ma a Podgorica, a döntetlen a kitartó küzdeni tudásunknak köszönhetjük, a meccs végéig nem adtuk fel. Nem voltunk ma jó formában, de előre nézünk.”

"A végén több hibát vétettünk, van mit javítanunk a játékunkon. Bízom benne, hogy a javuló formánk végül bevisz bennünket a budapesti négyes döntőbe” - mondta a Podgorica másodedzője, Vlatko Djonovic.

"Az első félidőben remekül játszottunk, ez megadta az alapot számunkra, ennek köszönhetjük, hogy döntetlen lett a vége. A második félidőben veszítettünk a koncentrációból, de a döntetlent értékesnek gondolom, hiszen a Győr a címvédő" - fogalmazott Suzana Lazovic, a Podgorica játékosa.