Vágólapra másolva!
A decemberi, szerbiai világbajnokságra készülő magyar nőikézilabda-válogatott 28-26-ra kikapott a brazil csapattól a szombathelyi Provident-kupa szombati második fordulójában.

Eredmény, 2. forduló:
Brazília - Magyarország 28-26 (13-12)

Az első félidő elejét és hajráját leszámítva a brazilok irányították a játékot, volt, hogy már négy góllal is vezettek. Az időkérés után több cserét is végrehajtott Hajdu János, és Szucsánszki időn túli hétméteresével sikerült felzárkózni a szünetre.

A folytatásban változatlanul rohant az eredmény után a házigazda, de legfeljebb egy gólra tudta megközelíteni a vb-ötödik dél-amerikai együttest. A hajrá sem alakult jól, és az osztrák Hypo NÖ-re épülő brazilok megérdemelten nyertek a sok hibával játszó magyarok ellen.

A vereség azt jelenti, hogy Hajdu János szövetségi kapitány együttese biztosan nem tudja megnyerni a tornát, hiszen két mérkőzésen csupán egy pontot szerzett.

Mivel a másik szombati meccsen a horvátok legyőzték a norvégokat, így a zárónapi eredményektől függetlenül a brazil csapat megnyerte a tornát, a házigazda legjobb esetben második lehet.

A nap másik mérkőzésén:
Horvátország - Norvégia 29-26 (12-14)

Az állás: 1. Brazília 4 pont, 2. Horvátország 2, 3. Magyarország 1 (54-56), 4. Norvégia 1 (54-57)

pénteken játszották:
Magyarország - Norvégia 28-28
Brazília - Horvátország 32-23

vasárnap játsszák:
Norvégia - Brazília 10.00
Magyarország - Horvátország 12.05