Vágólapra másolva!
Döntetlennel kezdte a Provident-kupát a nőikézilabda-válogatott, ugyanúgy 28 gólt dobott, mint az Eb-selejtezője miatt B csapattal érkező Norvégia.

Provident-kupa, 1. forduló:
Magyarország-Norvégia 28-28

Szombathelyen kezdte a felkészülést a decemberi, szerbiai vébére a nőikézi-válogatott. A Provident-kupa első ellenfele a második csapattal állt ki az Eb-selejtezők miatt, ennek ellenére bátran és gyorsan játszott, míg a magyaroknak idő kellett, mire felvették a ritmust.

Hajdu János megbízott szövetségi kapitány a védekezésben több felállást kipróbált, igyekezett mindenkinek lehetőséget adni, emiatt itt-ott akadozott a játék. Az északiak gyakran éltek kedvenc fegyverükkel, a letámadással, a magyar védelem pedig több alkalommal nem zárt jól.

A mérkőzést azonban így is megnyerhettük volna: húsz másodperccel a vége előtt, 28-27-es vezetésénél támadtunk, mikor Hajdu időt kért. A felállás után a balszélre kijátszott akció azonban nem zárult góllal, a norvégok pedig gyors lerohanásból hat másodperccel a dudaszó előtt egyenlítettek.

Tomori Zsuzsanna és June Andenaes párharca Forrás: MTI

A magyar csapat legeredményesebb játékosa Tomori Zsuzsanna volt hét góllal. Görbicz Anita hatszor talált a kapuba, mindannyiszor büntetőből, míg Szamoránsky Piroska ötször volt eredményes. Hajdu a keret szinte valamennyi játékosát kipróbálta.

Szombaton Brazília (13.05), vasárnap Horvátország (12.05) vár a magyar csapatra.

"Nagyon jó erőkből áll ez a norvég csapat, és bár sokat hibáztunk védekezésben, összességében elégedett vagyok" - értékelt a megbízott kapitány. "Norvégia a brazilokat és a horvátokat is megszorongatja majd. Nálunk 16 játékos is pályára lépett, mindenki jól játszott, de még csak próbáljuk összegyúrni a Győr, a Ferencváros és a többi csapat játékosait."

Németh András, a Fradi és a Hypo korábbi edzője úgy értékelt: Hajdu kapitány "mindenkinek akart adni lehetőséget, ami normális ebben a helyzetben. Főleg a gyors játék elleni védekezésünk hagyott kívánnivalót maga után. A norvégok nagyon bátran kézilabdáztak, míg mi kicsit visszafogottan, de lesz még jobb is ez a csapat."