Vágólapra másolva!
Az FTC hazai pályán 27-25-re megverte a 2012-es győztes montenegrói Buducnost Podgoricát a nőikézilabda Bajnokok Ligája második fordulójában, így megszerezte első sikerét.

Női BL, B csoport, 2. forduló:
FTC-Rail Cargo Hungaria - Buducnost Podgorica (montenegrói) 27-25 (13-13) - élő közvetítés
gólszerzők: Tomori 7, Kovacsicz 6, Zácsik 5, Pena 4, Szucsánszki 2, Vérten 2, Mészáros, ill. Petrovic 8, Neagu 4, Dalby 3, Mehmedovic 3, Knezevic 2, Byzdra 2, Gjeorgjievska, Jezic, Cvijic

A nyitókörben Dániában alulmaradt FTC az első félidőben fej fej mellett haladt a lublini győzelemmel kezdő Podgoricával, a magyaroknál főként Tomori Zsuzsanna és Kovacsicz Mónika vitte a hétén a csapatot.

A különbség a szünet után is legfeljebb egy-két gólos volt, mígnem Tomori hetedik találatával az 54. percben 26-23 lett az állás. Ez négy percen át nem változott, majd a hajrában Zácsik Szandra adta meg az ellenfélnek a kegyelemdöfést.

Tomori ismét vezéregyéniség volt Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

"Sok volt a hiba nálunk, de a drukkerek kiszurkolták ezt a győzelmet" - kezdte az FTC legeredményesebb játékosa, a hét gólig jutó Tomori Zsuzsanna. "Megint úgy játszottunk 15 percet, mint az álom, aztán adtunk nekik 15 percet, ki is használták. A védekezésünkön sokat kell még javítanunk, a támadásunk is lelassult. De nem akarok negatív lenni, megnyertük ezt a két pontot, és még legalább hatot kell szereznünk hozzá. A Győr elleni meccs óta nem nagyon találjuk magunkat, ennek az okait nem tudjuk, de remélem, hogy meccsről meccsre javulni fogunk."

A Ferencváros a következő két meccsét a Lublin ellen játssza.

szombaton játszották:
Lublin (lengyel) - Midtjylland (dán) 24-25

Az állás:
1. Midtjylland 4
2. Podgorica 2 (56-46)
3. FTC 2 (50-45)
3. Lublin 0

A csoportból az első két helyezett jut a középdöntőbe.