Vágólapra másolva!
Pénzes Kinga, a Győr nőikosárlabda-csapatának játékosa meglátogatta a kórházban azt a férfit, aki szeptember 7-én a két halálos áldozattal járó balesetet okozta, amikor a 85-ös főúton, Kapuvár és Vitnyéd között Ladájával áttért a szemközti sávba, és összeütközött a győri csapatot szállító autóbusszal.

"Hallottam, hogy az idős bácsi lelkileg nagyon összetört, úgy éreztem, azzal tehetek érte a legtöbbet, ha bemegyek hozzá, s megpróbálok neki segíteni feldolgozni ezt a szörnyűséget. Eddigi szavaiból ugyanis azt vettem ki, ő is támogatásra szorul, nem csupán mi" - mondta a Blikknek Pénzes Kinga, aki a balesetben a fején és a hátán sérült meg.

Pénzes két órán át beszélt a medence- és csípőcsonttörést szenvedő K. Mihállyal, aki mesélt neki a beteg feleségéről, a múlt csalódásairól, a kórházi napokról, a kilátástalan jövőről. "Ha csak annyit tettem érte, hogy az éjszaka nyugodtan alszik, akkor már nem jöttem hiába. Ám az az igazság, hogy az én lelkemnek is jól jött ez a találkozás" - vallotta be a kosaras.

K. Mihály öt hete van kórházban, és sérülései miatt nem tud lábra állni. "Egyszer már mellém állt egy őrangyal, ő vigyázott rám, amikor túléltem ezt a tragédiát. Most Kinga személyében másik őrangyalt kaptam, az ő jelenléte segíthet abban, hogy a lelkem megnyugodjon. Ám bárhogyan is alakul az életem, azt a napot soha nem felejtem el. Bár ne történt volna meg" - szomorkodott a 69 éves férfi, aki szeptember 7-én a 85-ös főúton, Kapuvár és Vitnyéd között Ladájával áttért a szemközti sávba, és összeütközött a csapatot szállító autóbusszal.

A balesetben Tapodi Péter, a győri kosárcsapat igazgatója és Fűzy Ákos edző életét vesztette, a játékosok közül pedig sokan megsérültek, a szerb Natasa Kovacevic lábát amputálni kellett.