Vágólapra másolva!
Kikapott a barcelonai vizes világbajnokságon a magyar férfivízilabda-válogatott, Benedek Tibor szövetségi kapitány együttese háromgólos, 13-10-es vereséget szenvedett Szerbiától a szerdai csoportmeccsen.

Vízilabda-vb, férfiak, 2. forduló, C csoport:
Szerbia - Magyarország 13-10 (2-3, 5-2, 2-2, 4-3) - élő közvetítés
gólszerzők: Varga Dénes (3), Vámos (2), Madaras (2), Szivós, Hosnyánszky, Hárai, ill. Prlainovic (3), Nikic (3), Filipovic (2), Pijetlovic, Udovicic, Mandic, Cuk, S. Mitrovic

Gyakorlatilag a csoportelsőség volt a tét a szerbek elleni rangadón, illetve az, hogy a júniusi Világliga-döntőben elszenvedett 12-7-es vereségért vissza tudunk-e vágni. Benedek Tibor csapata a Kína elleni nyitómeccsen aratott fölényes siker után a második csoportmeccset is jól kezdte, 2-0-ra vezetett, az első negyed végén is még 3-2 volt ide.

Ezúttal sem bírtunk a szerbekkel Forrás: AFP/Lluis Gene

Az ősi rivális szerbek azonban fordítani tudtak (3-4), majd a második negyedben három góllal is elmentek (5-8). Hiába kapta a magyar válogatott sorra az emberelőnyöket, azokat nem jó százalékban használta ki, ellenben Szerbia akcióból is többször betalált, és a negyedik negyed elején négy góllal (11-7) is elhúzott. A végén ugyan a háromgólos Varga Dénes vezérletével feljöttek a magyarok egy találatra, de a hajrát jobban bírták a szerbek, akik azzal nyerték meg a meccset, hogy a kapu előtt jóval kevesebbet hibáztak.

Benedek Tibor szerint az emberhátrányokat nem sikerült jól kivédekezni. "Férfias csata volt, nagyon küzdöttünk, a játék egyes részeiben jól is teljesítettünk. A hátrányoknál nem találtuk meg az egyensúlyt a külső és a belső emberek fogása között, rengeteg akciót fejeztek be a kapufától, amikor meg bent maradtunk, akkor belőtték kívülről. Azt gondolom, hogy nagyon jól játszottak a szerbek" - mondta a Vlv.hu-nak a szövetségi kapitány.

A magyar válogatott pénteken Ausztráliával játszik, a mérkőzés a csoport második helyéről dönt majd.

A csoport másik meccsén:
Ausztrália - Kína 9-7 (4-1, 2-1, 2-1, 1-4)