Társoldalunk:

A Vardar kézisikere egy házaspártól függ

2013.07.19. 13:17

Arra sokszor akadt már példa, hogy egy csapatban egy edző saját gyerekével vagy párjával dolgozzon együtt, de hogy férj és feleség irányítsa ugyanazon klub férfi és női csapatát, nem nagyon. A Vardar Szkopjénél most ez a helyzet, Indira és Zoran Kastratovic női, illetve férfi együttese a Bajnokok Ligájában is helyt állna.

Volt játékosaitól tarthat az ETO

A 2013-14-es szezonban a Vardar Szkopje mind a női, mind a férficsapatával a Bajnokok Ligájában képviselteti magát. Az biztos, hogy a siker és a kudarc a családban marad, nők edzője ugyanis Indira Kastratovic, a férfiak trénere pedig a férje, Zoran Kastratovic.

A pár 2002-ben ismerkedett meg egymással, amikor a legjobb macedón játékosnak tartott Indira még aktívan kézilabdázott, és tagja volt annak a Bajnokok Ligája-győztes (a fináléban a Ferencváros legyőző) Kometal Gjorche Petrovnak, ahol Aleksander Panov edző segítője Zoran volt.

"Sohasem gondoltam volna, hogy egyszer ugyanazon klub edzői leszünk mindketten" - nyilatkozta az Ehfcl.com oldalnak Indira, aki tavaly nyáron vette át a nőknél az irányítást. Férje csak most érkezett, eddig Veselin Vujovic volt a szakmai munka irányítója.

Indira és Zoran KastratovicForrás: Petr Stojanovski/Eurohandball.com

"Óriási kihívás ez mindkettőnknek, hiszen a Bajnokok Ligájában kell helyt állnunk, de úgy érezzük, készen állunk a feladatra. A nőkkel már a csoportkör elérése is siker lenne, de akár a legjobb nyolcig is eljuthatunk. Otthon pedig csak a duplázás, azaz a bajnoki címvédés és a kupagyőzelem az elfogadható" - mondta Indira.

A csapat Szergej Szamszonyenko révén dúsgazdag szponzorral rendelkezik, nem véletlen, hogy egy kisebb világválogatottra való klasszist összevásárolt. A tavalyi keretből Biljana Crvenkovska, Dragana Pecevska, Marija Steriova és Ivana Sazdovski mellett maradt az orosz kapus Inna Szuszlina, a spanyol beállós Fernandez Molinos Begonia, illetve a montenegrói Andrea Klikovac, melléjük érkezett két friss BL-győztes, Andrea Lekic és Jovanka Radicevic a Győrből, illetve Amandine Leyaud, Allison Pineau, Siraba Dembele, Maja Zebic, Tatjana Hmirova, Ana Djokic és Julija Nikolic.

Az együttes a BL-selejtezőben az orosz Rosztov-Don, az olasz Jomi Salerno és a francia Fleury Loiret ellen küzd, a továbbjutó a norvég Larvik, a spanyol Bera Bera és a horvát Podravka ellen játszik majd a D csoportban.

A férfiak óriási csatában gyűrték le a bajnokságban az utóbbi évek egyeduralkodóját, a Metalurg Szkopje együttesét. A 46 éves Zoran Kastratovic a montenegrói válogatott szövetségi kapitányaként idén egy nagy sikert már elért, hiszen csapatát - Németország megelőzésével - kivezette a jövő januári, dániai Európa-bajnokságra. A szakember korábban a macedón női válogatottal volt Eb-8. (2000) és vb-21. (2001) is.

A csapat bombaerős lesz, a pénzügyi nehézségekkel küszködő Csehovszkije Medvegyiből érkezett a beállós Mihail Csipurin, a balátlövő Alekszej Rasztvorcev és a balszélső Timur Dibirov, a szerb beállós Alen Toskic (Celjea), a jobbátlövő Stefan Terzic (Hamburg), illetve a szlovén jobbszélső, Matijaz Brumen (Cimos Koper).

A csapat a C csoportba kapott besorolást a BL-ben, az ellenfél a spanyol Barcelona, a francia PSG, a svájci Wacker Thun, a Metalurg-Pick Szeged csata győztese és egy selejtezőből érkezett rivális lesz.