Vágólapra másolva!
A magyar nőivízilabda-csapat ezüstéremmel fejezte be szereplését az oroszországi Kazanyban zajló Universiadén, miután a keddi döntőben 18-11-re alulmaradt a házigazdák válogatottjával szemben.

döntő:
Oroszország - Magyarország 18-11 (6-4, 6-2, 1-1, 5-4)
a magyar góldobók: Kisteleki 4, Csabai, Gémes 2-2, Dalmády Sz., Pócsi, Zajácz 1-1

A magyar csapat Csabai Dóra révén megszerezve a vezetést, ám a vendéglátók legjobbjai ugyanolyan gyorsan egyenlítettek, majd elhúztak 4-1-re. Dalmády Szandra találatával csökkent a hátrány az amúgy gólzáporos nyitónegyed végén (6-4).

Az orosz felnőttválogatottal egyenértékű együttessel igyekezett a folytatásban is lépést tartani a magyar egyetemi csapat, amely Kisteleki Hanna góljaival 7-5-ig, majd 9-6-ig tartotta is magát, utána azonban az oroszok megszórták a magyar kaput, és 12-6-nál jelentős előnyben várhatták a második félidőt.

A nagyszünetet követően sem változott érdemben a játék képe, a házigazdák diktáltak, a magyarok próbálták elkerülni a súlyosabb vereséget.

„Nem szégyen kikapni egy erősebb csapattól. Az Universiade előtt nem tudtuk, hogy milyen csapattal jönnek az oroszok. Aztán kiderült, hogy a legjobbal. A többi ellenféllel viszont nagyon jó mérkőzéseket játszottunk. Örülök az ezüstnek” – nyilatkozta www.egyetemisport.hu-nak a döntőben négyszer eredményes Kisteleki Hanna Anna, a Budapesti Gazdasági Főiskola hallgatója, a BVSC játékosa.

A női pólósok a magyar küldöttség 14. érmét szerezték meg Kazanyban.