Vágólapra másolva!
Ha nehézségek árán is, de végül biztosan nyert a magyar férfivízilabda-válogatott Németország ellen a négycsapatos Vodafone Kupa első napján, a Margitszigeten.

Eredmény:
Magyarország - Németország 9-3 (0-0, 1-1, 2-0, 6-2)
a magyar góldobók:
Vámos, Varga Dénes 2-2, Madaras, Bedő, Decker Á., Hosnyánszky, Bátori 1-1

A másik mérkőzésen:
Montenegró - Görögország 11-4

A Benedek Tibor vezette, világbajnokságra készülő magyar válogatott gyengén kezdte az összecsapást, az első negyed így 0-0-s eredménnyel zárult. A második nyolc perc sem hozott érdemi változást, a rengeteg kihagyott helyzet után a németek megszerezték a vezetést, s már jó negyedóra lepergett a játékidőből, amikor végre magyar gólnak örülhetett a közönség, emberelőnyből Vámos Márton egyenlített (1-1).

A nagyszünet után némiképpen változott a mérkőzés képe. Előbb Varga Dénes értékesített egy büntetőt, majd Vámos távoli balkezes bombája csapódott be a bal felső sarokba (3-1).

A befejező nyolc percben viszonylag hamar 6-1-re módosult az állás: előbb Madaras Norbert balkezes lövése ért célt, utána a fiatal center, Bedő Krisztián vette be a németek kapuját, majd Varga Dénes villant.

A kezdeti találatínséget gólbőség váltotta fel, s a hajrában tovább nőtt a különbség: alkalmi centerként Decker Ádám volt eredményes (7-1). Hosnyánszky Norbert pattintását követően a 9-3-as végeredményt remek megúszás végén Bátori Bence állította be.

A szombati program:
Görögország - Németország 17.00
Magyarország - Montenegró 19.00