Vágólapra másolva!
Ismét kórházban van, de nincs életveszélyben Karl Erik Böhn, a magyar nőikézilabda-válogatott szövetségi kapitánya, aki optimistán tekint előre. Azt mondta, ugyan a decemberi világbajnokságon nem lehet ott, de szeretné folytatni a munkát. De ha a szövetség nem mellette dönt majd, azt is megérti.

Hajdu visszatért a nőikézi-válogatott élére

Februárban három hétig kómában feküdt, négy hónapig leukémiával kezelték, de már a csontvelő-átültetésre várt Karl Erik Böhn, a magyar nőikézilabda-válogatott szövetségi kapitánya, akinek hétfőn ismét be kellett feküdnie egy norvégiai kórházba egy újabb, hat napig tartó kemoterápiás kezelésre.

"Miután három hete kiengedtek, vagy tíz-tizenkét napig remekül éreztem magam. Csakhogy azután egyre gyengébb és gyengébb lettem, most meg más ismét úgy mozgok, mint egy öregember. A szervezetem nem termel elég hemoglobint, úgyhogy vérátömlesztésre lesz szükségem, meg elővigyázatosságból lesz még egy fordulóm a kemoterápiából is" - nyilatkozta Karl Erik Böhn a Nemzeti Sportnak. "Már nincsenek rákos sejtek a szervezetemben, az orvosoknak sikerült ellenőrzés alá vonni a betegségemet. Éppen ezért kell elővigyázatosnak lennem."

Karl Erik Böhn Forrás: AFP/Kisbenedek Attila

A szakember azt mondta, a legfőbb terve, hogy meggyógyuljon, megerősödjön és visszatérhessen Magyarországra.

"Decemberben, a világbajnokságon még csak a csapat legnagyobb szurkolója leszek, den utána szeretnék ismét munkába állni, ha tudok. Azonban - és ezt elmondta Vetési Ivánnak, a szövetség elnökének is - azt is megértem, ha nem mellettem döntenek. A szövetségnek azt kell tennie, ami a magyar kézilabdázásnak a legjobb, én meg legfeljebb visszamegyek tanárnak Norvégiába. Végül is a magyar válogatottnak alapesetben magyar szövetségi kapitány kell, és sok a kiváló szakember. nekem csak szerencsém volt, hogy kaptam egy lehetőséget, és talán sikerült elkezdenem valamit, bevezetnem néhány újdonságot. De mondom, szeretném folytatni a munkát."