Vágólapra másolva!
Fonyó Károly, az MKB Veszprém férfikézilabda-csapatának elnöke szerint a közeljövőben még két komoly bejelentés várható a klubnál. Hogy szponzorra vagy játékosra gondolt, nem tudni, ionformációnk szerint azonban a veszprémiek Mikler Rolanddal és Julen Aguinagaldéval is tárgyalnak.

Újabb bombaigazolás Veszprémben

Az MKB Veszprém férfikézilabda-csapata vasárnap hivatalosan is bejelentette, hogy megegyezett a THW Kiel világ- és Európa-bajnok jobbátlövőjével, Christian Zeitzcal.

A sajtótájékoztatón azonban még egy fontos mondat elhangzott, dr. Fonyó Károly elnök ugyanis úgy fogalmazott, a közeljövőben még két, hasonló bejelentés várható. Hogy játékosról, esetleg új szponzorról van szó, arra nem tért ki, de információnk szerint az átigazolási piacon még igencsak mozgolódik a magyar bajnok.

Zeitz előtt a szintén kieli átlövő, Momir Ilic, illetve az Ademar León világbajnok irányítója, Carlos Ruesga írt alá, de kapus- és beállós poszton is erősítene a klub.

Egy szegedi hírportál értesülése szerint amennyiben Császár Gábor után a horvát kapust, Mirko Alilovicot is megvenné a dúsgazdag francia PSG, úgy Mikler Roland lehet az egyik érkező.

Mikler Roland Forrás: AFP/Franck Fife

De felmerülhetne Darko Stanic neve is, a macedón Metalurg Eb-ezüstérmes szerb klasszisa hétfőn úgy nyilatkozott a Dnevniknek, fejben már távozott a szkopjei csapattól, csupán a papírt kell aláírnia.

Ahogy a Nemzeti Sportban az egykori szövetségi kapitány, Skaliczki László is megpendítette, több európai klub - köztük a Veszprém is - szívesen látná soraiban Julen Aguinagaldét, az Atlético Madrid világbajnok beállósát.

Információnk szerint a magyar bajnok valóban tárgyal a játékossal, kérdés, ha az üzlet létrejön, akkor a Sulic, Oneto, Schuch trióból melyikre nem tartana igényt a továbbiakban.

Julen Aguinagalde Forrás: AFP/Lluis Gene

A Veszprém már tavaly nyáron is sokat erősödött, akkor Iman Dzsamali, Marco Antonio Oneto, Chema Rodriguez és Cristian Ugalde mellett a világ legjobb balkezese, Nagy László is érkezett.

A klub éves költségvetése 5-6 millió euró lehetett, ezzel a német bajnokságban is megállta volna a helyét. A 2012-13-as idényben a THW Kiel 9,5 millió euróból gazdálkodhatott, a BL-győztes Hamburg 8,1 millióból, a következő három klub, a Flensburg (5,7, millió), a Rhein-Neckar Löwen (5,2 millió) és a Füchse Berlin (5,2 millió) körülbelül a veszprémi szintet képviselte.

Egy szezonnal korábban a végül Final Fourig jutó, de után csődbe jutott és szétszéledt dán AG Köbenhavn 13,3 millióból gazdálkodott, őt követte a Kiel (9,5), a Barcelona (9), a Hamburg (9), a Montpellier (6,7), az Atlético Madrid (6,5) és a Kielce (6). A Veszprémet a 2011-12-es évadban még 3,5 millió eurós költségvetésre taksálták.