Vágólapra másolva!
A magyar nőikézilabda-válogatott szövetségi kapitánya, Karl Erik Böhn meghökkentő módon készült fel az esetleges halálára, mielőtt a gyógyításához szükséges mesterséges kómába helyezték.

A leukémiával kezelt Böhnt tavasszal három hétre mesterséges kómába kellett helyezni a sikeres kezelése érdekében. Az orvosok nem titkolták el előle, hogy közben örökre elaludhat. Ekkor készítette el azt a rajzot, amin a koporsója és az azt vivő barátainak a neve látszik.

A norvég Verdens Gang szerint az edző úgy kommentálta a névsort, hogy az a legerősebb kezdő hatos, amit valaha is összeállított.

"Bevallom, olyan messzire mentem, hogy már a temetési beszédet is megírtam" - árulta el Tom Reidar Haraldsen, aki egyike a Böhn által megjelölt barátoknak. "Szerencsére most át kell írnom ünnepi beszéddé."

Böhnt csütörtökön két hétre hazaengedték. "Elképesztő, hogy sikerült idáig eljutnia" - mondta erről Haraldsen. "Még nem értünk a harc végére, de sokkal jobb a helyzet, mint volt."

Ha a tréner megerősödik, július 2-án csontvelő-transzplantáció vár rá, melyben a húga lesz a donor. Az azt követő forgatókönyv még nem ismert, de a szakember szerint irreális elképzelés, hogy ő irányítsa a magyar válogatottat a decemberi, szerbiai nőikézilabda-világbajnokságon.