Vágólapra másolva!
A Világliga-döntőre és a világbajnokságra készülő magyar férfivízilabda-válogatott a szerdai edzése előtt besegített az árvízelhárító munkálatokba.

Három kamiont mentett ki a hóból az olimpiai bajnok kapus

A húsz fős keret a budai Római-parton a Nánási út és a Rozgonyi Piroska utca sarkán pakolta a homokzsákokat a szerda délelőtti edzése előtt. A válogatottat edző Benedek Tibor és Gergely István már reggel ott volt az épülő gátnál, és egyeztették a teendőket a szakemberekkel.

árvíz, áradás, homokzsákot tölt a vízilabda válogatott Forrás: Gór-Nagy Miklós

"Tibi azt mondta, jó lesz bemelegítésnek" - nyilatkozta az [origo]-nak a bajnok Egerben játszó Gór-Nagy Miklós, aki egy fotót is közzétett a honlapján az önkéntes munkáról. "Mindenkire jutott tíz perc zsákhordás, húsz perc zsákpakolás és tíz perc talicskázás, úgyhogy jól kimelegedtünk, aztán mentünk edzeni."

A válogatott eredetileg Margitszigeten készült a Világliga jövő heti, cseljabinszki szuperdöntőjére, ám a Duna áradása miatt a hatóságok ezt lezárták, így a csapat átköltözött a Hajós Alfréd Uszodából a Komjádi Uszodába.

A válogatott kapusedzője, Gergely István márciusban az országos hóhelyzet idején is kivette a részét az önkéntes munkákból, és egy egész éjszakát rászánva három kamion és egy hókotró kimentésében vett részt Bábolna környékén.