Vágólapra másolva!
Újra visszatér a másodosztályú SBS Eger-Eszterházy SzSE férfikézilabda-csapatához Csík János, korábbi szövetségi kapitány, aki presztízsokok miatt szeretné az élvonalba vezetni az együttest.

Lehet, hogy elfeledtek, de nem bánom - interjú Csík Jánossal

Csík János tavaly nyáron szakmai tanácsadóként érkezett a másodosztályú SBS Eger-Eszterházy SzSE férfikézilabda-csapatához, ám a női válogatottat 1982-ben vb-ezüstéremhez segítő szakember fél év után közös megegyezéssel távozott. Most visszatért, és célja, hogy a Gyöngyös és a Vác után az Egerből is élvonalbeli csapatot faragjon.

"A januárban érkezett új edzőnek, Zsigmond Györgynek nem volt szüksége szakmai tanácsadóra" - nyilatkozta Csík János a Heol.hu-nak. Zsigmond azonban két hónap alatt megbukott, a csapat az első öt tavaszi forduló során három vereséget szenvedett, így elérhetetlen távolságba került a feljutás.

"Eddigi pályafutásom során ez az egyetlen munkám, ami befejezetlen maradt, s ez azóta sem hagy nyugodni. Tavaly nyáron, amikor a klubvezetőkkel megállapodtam az egri szerepvállalásról, abban maradtunk, hogy két éven belül sikerülhet a csapatot felvinni a legfelső osztályba. Továbbra is tartom, jó irányt vett a klub, csak végig kell menni rajta, s elérhetjük céljainkat. Hiszem, hogy ezt valóban véghez lehet vinni. A fejembe vettem, hogy az élvonalba vezetem a csapatot. Meg akarom csinálni, számomra ez már presztízs" - mondta Csík.