Vágólapra másolva!
Kökény Beatrix szerint a Bajnokok Ligája-győztes Győr nőikézilabda-csapata kétszer-háromszor nagyobb költségvetésből gazdálkodik, mint a Fradi, amelynek sohasem lesz annyi pénze. Az FTC ügyvezetője a DIGI Sport Reggeli Start című műsorában elmondta, a klubfilozófiák is eltérnek, de jövőre két pontot szeretnének elvenni a riválistól, és cél a BL-negyeddöntőbe jutás.

"Nagyon speciális helyzet jön ősszel, kemény BL-selejtezőcsoport lesz, akár bele is bukhatunk. Behúzhatjuk ugyanis harmadik kalapból a világválogatottá összevásárolt Szkopjét, ez esetben nem feltétlenül elvárás a 16-os főtáblára kerülés sem, amely akár nehezebb is lehet, mint onnan a nyolcba jutni. Az alapcélkitűzés jövőre a BL legjobb nyolcba jutás, az extra pedig a négybe kerülés, az elődöntő" - mondta el Kökény Beatrix a DIGI Sport Reggeli Start című műsorában.

"Elsősorban a fiatal magyar játékosokban bízunk, erre kényszerítenek minket amúgy az anyagi lehetőségeink is. Egyébként vastagabb pénztárcával sem járnánk azt az utat, mint a Győr, más a klubfilozófiánk, ráadásul sosem lesz annyi pénzünk, mint nekik. A Győr költségvetése kétszerese-háromszorosa a miénknek, most legfeljebb a Szkopje tud velük versenyezni, a macedónok viszont brutálisan."

Kökény Beatrix Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Kökény arra nem tudott válaszolni, hogy az igazolásokkal közeledtek-e játékerőben a győriekhez.

"Nem tudom megmondani, ez nagyban függ a sérültjeink felépülésétől is. Más a két csapat ritmusa is: nekünk a BL-selejtező miatt szeptemberben már csúcsformában kell játszani, nekik elég januárban. Mindkét klubnál be kell építeni új embereket, nem ígérhetem, hogy a következő szezonban mindenben oda-vissza verjük a Győrt, de megpróbáljuk. Idén egy pontot már elcsíptünk tőlük, jövőre kettő a cél."

Kökény azt mondta, a Győr elleni vasárnapi kupadöntőre már a tisztes helytállás reményében álltak ki, ennek részben megfelelt a csapat.

"Jó lett volna teljes csapattal kiállni, az kézilabdaünnep lehetett volna. Példátlan pechszéria, sérüléshullám befolyásolta az idényünket, de remélem, jövőre kompletten, egészséges kerettel tudunk megküzdeni a Győrrel, amelyet legyőzni még úgysem lenne egyszerű feladat."

Azt mondta, nem hiszi, hogy szakmai hibák miatt sújtotta volta a klubot a sok sérülés.

"Inkább nagyon szerencsétlenek voltunk. Zácsik Szandra már játszik a kétszer műtött vállával, Nerea Penáról tavalyi leigazolásakor is tudtuk, hogy a térde nem teljesen stabil. Mindkettejükkel hosszabbítottunk, de a rásérülés mint kockázati tényező benne van a szerződéseikben. Bízom Pena immár jól megvarrt keresztszalagjában, Zácsik válla számomra aggasztóbb eset, az érzékenyebb dolog. A német Laura Steinbach igazolása Szandra mellé a tűzerő fokozása érdekében történt."