Vágólapra másolva!
Az első mérkőzésen aratott tízgólos Veszprém-siker után kedd este Szegeden csap össze a két legjobb magyar férfikézilabda-csapat az NB I két győzelemig tartó bajnoki döntőjében.

A címvédőnél Chema Rodriguez nem léphet pályára, a spanyol irányító szombaton sérült meg, de kérdéses Mirko Alilovic szereplése is, a horvát válogatott kapus ugyan elkezdte már az edzéseket, de várhatóan nem kockáztatják meg, hogy kiújuljon, vagy súlyosbodjon vádlisérülése. A hazaiaknál Vadkerti Attila meggyógyult, így ott lesz a keretben.

A szezon utolsó mérkőzése több szegedinek is a búcsút jelenti, Antonio Pribanic, Buday Dániel, Rajko Prodanovic utolsó bajnokijára készül, de búcsúzik Skaliczki László vezetőedző is.

"Egy szerencsénk van, hogy a bajnoki döntő lebonyolítása olyan, hogy nem számít a gólkülönbség, az, hogy mennyivel kapsz ki egy meccsen. Kedd este itt a javítási lehetőség, és nem kérdés, hogy javítani szeretnénk, egyenlíteni a párharcban. Jó volt átélni az első félidőt, jól játszottunk, határozott volt a védekezésünk, szoros volt a csata. Ezt viszont a második félidőben pár perc alatt elrontottuk. Most egy dolgunk van, megismételni azt a 30 percet, amit Veszprémben játszottunk, és ezt 60 percen keresztül véghezvinni" - nyilatkozta a klub hivatalos honlapján Mikler Roland.

Zubai Szabolcs nagyon mérges és ideges volt a szombati meccs után, ahogy ő fogalmazott, fel tudott volna robbanni.

"Nem tudom, hogy mi történt a második félidő elején, ha tudnám a választ, akkor ez nem fordulhatott volna elő. Az első félidőben minden jól működött, a másodikban azonban semmi. Kapkodtunk, rengeteg technikai hibát vétettünk, a Veszprém pedig ezt könyörtelenül megbüntette. Szomorkodni, keseregni nincs értelme. Ez a meccs elment, szerencsére itt a javítási lehetőség, kedden este mindent meg kell próbálnunk, hogy sikerüljön nyerni, küzdeni, harcolnia kell minden szegedi játékosnak, és akkor sikerülhet az egyenlítés."

A mérkőzés 19 órakor kezdődik az Újszegedi Sportcsarnokban és a Sportklub élőben közvetíti. Ha szükséges, a harmadik találkozót május 26-án Veszprémben rendezik.