Vágólapra másolva!
Vincze Melinda és Kristina Elez távozik az Érd nőikézilabda-csapatától, a bajnoki bronzérmeshez azonban két másik válogatott játékos, Triscsuk Krisztina és Klivinyi Kinga várhatóan csatlakozik a nyáron.

Története első bajnoki érmét szerezte az ÉTV-Érdi VSE nőikézilabda-csapata, amely a Győr és a Ferencváros mögött a harmadik lett a 2012-13-as szezonban.

"A legfőbb célunk továbbra is az volt, hogy ott maradjunk az elitben, miközben nagyon szerettünk volna érmet szerezni. Magunkkal szemben nagy volt az elvárás és bizonyítani akartuk, hogy tudunk előrébb lépni" - nyilatkozta Szabó Edina, az Érd vezetőedzője.

"A hullámzó teljesítmény ellenére a csapat óriásit lépett előre és ez a számokban is visszatükröződik. A tavalyi gólkülönbségnél lényegesen jobban teljesítettünk, amely mutatja a jó kapusteljesítményt és a védelem erejét is" - mondta.

Forrás: ÉTV-Érdi VSE

Szabó elárulta, hogy a társaság nagy része együtt marad, távozik viszont két válogatott játékos, Vincze Melinda és a szlovén Kristina Elez.

"Lezárult egy hároméves periódus, amely elsődleges célja az volt, hogy összeálljon a csapat. A jövőben szeretnénk megőrizni a helyünket a magyar bajnokság elitjében és betörni nemzetközi porondon is jegyzett csapatok közé. Továbbra is fontosnak tartjuk a saját nevelésű játékosok beépítését. Ebben az évben két fiatal készült és játszott az első csapatban. Kovács Gréta és Oláh Nóra is biztosította a helyét a jövő évi keretben, de a következő felkészülési időszakban lehetőséget szeretnénk adni több fiatal játékosnak, Buzsáki Niki, Győrffy Alexandra, Kamuti Réka és talán Tóth Szabina is bekapcsolódhat az első osztályú együttes munkájába."

Információnk szerint a csapat válogatott játékosokkal is erősödik, a korábban a Győrrel is hírbe hozott Triscsuk Krisztina Fehérvárról, míg a Ferencváros által is csábított Klivinyi Kinga Vácról érkezik.