Vágólapra másolva!
A címvédő MKB Veszprém férfikézilabda-csapata 33-23-ra nyert a vendég Pick Szeged ellen a bajnoki döntő első felvonásán. A 32. percben még iksz volt a kézidöntő, de a hazaiak tizennégy perc alatt tíz gólra növelték az előnyt. Folytatás kedden, Szegeden.

Eredmény, döntő, 1. mérkőzés:
MKB Veszprém - Pick Szeged 33-23 (16-15) - az élő közvetítés
Veszprém Aréna, 5000 néző
v.: Kékes Cs., Kékes P.
Veszprém: Fazekas, Borbély (kapusok) - Gulyás 3, Iváncsik G. 1, Iváncsik T. 1/1, Schuch, Császár 3, Laluska 1, Nagy L. 5, Dzsamali 3, Ugalde 6, Chema Rodriguez, Oneto, Terzic 5, Sulic 5
Szeged: Mikler, Tatai (kapusok) - Buday, Kekezovic 3, Nagy N., Larholm 5/1, Pribanic 2, Zubai 1, Balogh Zs. 3, Blazevic, Czina, Prodanovic, Sulc 2, Lasica 3, Ancsin 4
hetesek: 1/1, illetve 1/1
kiállítások: 10, illetve 10 perc
Az egyik csapat második győzelméig tartó párharc állása: 1-0 a Veszprém javára.

Forrás: MTI/Kovács Anikó
Iman Dzsamali Forrás: MTI/Kovács Anikó

A meccsen eleinte a veszprémiek minden találatára érkezett válasz vendégek részéről, majd Fazekas védéseivel és Terzic találataival negyedóra elteltével 8-5 lett az állás. Ekkor időt kértek a szegediek, akiknek jót tett a pihenő, mert ezt követően megkezdték a felzárkózást, és a tempóját vesztette hazaiak elszórakozták négygólos előnyüket.

Hogy nem döntetlen lett a félidő, arról Nagy László gondoskodott, bombagóljával 16-15 volt az állás az első 30 perc után.

Forrás: MTI/Kovács Anikó
Császár Gábor Forrás: MTI/Kovács Anikó

A második félidő elején 17-16-nál egy kimaradt szegedi ziccer elegendő volt a Veszprémnek, hogy lendületbe jöjjön, Skaliczki László ugyan megpróbált időkéréssel segíteni, de úgy tűnt, csak ő lelkes, tanítványai eléggé összeroskadva hallgatták szavait.

Ez már nem is volt elég a hazai lendület megtörésére: fokozatosan nőtt a veszprémi előny, Gulyás emberhátrányból, Ugalde lerohanásokból ért el könnyű gólokat, és 14 perc rohanás után már 29-19 volt az állás.

Forrás: MTI/Kovács Anikó
Cristian Ugalde Forrás: MTI/Kovács Anikó

A meccs eldőlt, s a hajrában mindkét csapat a cseresorát szerepeltette, a Veszprém még azt is megengedhette magának, hogy az utolsó hat percre a 17 éves Borbélyt állítsa kapuba.

A Veszprém-Szeged döntők során most fordult elő hatodik alkalommal, hogy a házigazda minimum kétszámjegyű különbséggel győzött.

A második összecsapás kedden lesz 19 órakor Szegeden. Ha szükséges, a harmadik találkozót május 26-án Veszprémben rendezik 12.45-kor.

További eredmény, a 3. helyért, 1. mérkőzés:
Csurgó - Grundfos-Tatabánya 24-18 (15-8)
Az egyik csapat második győzelméig tartó párharc következő mérkőzését szerdán rendezik.