Vágólapra másolva!
Az Európai Kézilabda Szövetség honlapja hosszabb interjút készített Katrine Lunde Haraldsennel, a friss Bajnokok Ligája-győztes Győri Audi ETO kézicsapatának kapusával. A Larvik elleni visszavágón 22 védésével a mezőny egyik legjobbja volt a norvég kapus, aki 2009 és 2010 után harmadszor nyerte meg a BL-t. Beszélt arról, hogy szándékosan nem olvasott újságot az elmúlt hetekben, és szerinte a norvég mentalitás is kellett a BL-győzelemhez.

Fotók a győri ünneplésről a Facebook-oldalunkon

Mi volt a siker kulcsa?

Nagyszerűen kezdtük a meccset, a végén már nem ment olyan olajozottan a játék, de a védekezésünk kisegített bennünket.

A Viborggal is Veszprémben arattad az első BL-győzelmedet, melyik a nagyobb siker?

A jelent mindig nagyobb sikernek érzi az ember, már csak azért is, mert hazai közönség előtt nyertünk. Mindig nagyszerű érzés megnyerni egy sorozatot, de ebben az esetben ez egy speciális győzelem a klub számára, és nagyon örülök annak, hogy részese lehetek ennek.

Forrás: AFP/Kisbenedek Attila
Lunde harmadszor csókolhatta meg a BL-serleget AFP/Kisbenedek Attila


Gondoltál arra a meccs előtt, hogy a Győr már hét BL-döntőt is elbukott?

Egyáltalán nem, nem is olvastam újságot az elmúlt hetekben. Mindig is olyan ember voltam, aki pozitívan gondolkozik, most is csak arra gondoltam, hogy eljött az idő, hogy a Győr megnyerje a BL-t. Tavaly egy góllal kikaptunk a Podgoricától, az idén minden tökéletesen alakult, ez tényleg egy tökéletes szezon volt.

Egész végig biztos voltál abban, hogy megnyeritek a BL-t?

Volt, amikor eszembe jutott, hogy a visszavágót megnyerheti a Larvik, de ahhoz kétség sem férhetett, hogy az első meccsen aratott háromgólos győzelmünk után mi nyerjük meg a sorozatot. A visszavágón volt egy-egy pillanat, amikor úgy éreztem, hogy kicsit megtorpantunk, de mindig sikerült megújulnunk.

Olimpiai, világ- és Európa-bajnok, valamint háromszoros BL-győztes vagy, hova sorolod a Győrrel nyert mostani trófeát?

Ezeket nem lehet összehasonlítani. Ez a trófea nagyon különleges a számomra, de a szurkolóknak talán még különösebb. Ők a kézilabdáért élnek, és nagyszerű érzés, hogy sikerült őket megajándékoznunk azzal, amire már ilyen régóta várnak. Ott akartunk állni a dobogó tetején, hogy ők is ugyanolyan boldogok lehessenek, mint mi.

Győri Audi ETO
Lökével új színt hoztak a Győrbe Győri Audi ETO


Mennyiben segítette a Győrt a norvég mentalitás, amit Heidi Lökével vittetek a csapathoz?

Azért jöttünk ide, hogy megnyerjük a Bajnokok Ligáját. A norvégokra jellemző a rendkívüli koncentráltság, ez az, amit a csapattársaink megtanultak tőlünk. Sokat beszélgettünk velük, elmondtuk, hogy mi hogyan látjuk a dolgokat, és hogy szerintünk mi kell ahhoz, hogy trófeákat nyerjünk, és sikeresek legyünk. De több nemzeti mentalitás is találkozik a csapatunkban, és mindenhonnan tudtunk meríteni valami pluszt, ennek is köszönhetjük, hogy ilyen remek csapat vagyunk.