Vágólapra másolva!
Nem meglepetés, de elégedetten nyugtázhatjuk: a legnépszerűbb olasz vízilabdás honlap szavazásán Madaras Norbertet, a Pro Recco játékosát választották a szezon legjobb balkezes játékosának - írja a Vlv.hu. Edzője, Ricardo Tempestini a póló úriemberének tartja a magyart, aki sosem szemétkedik, pedig néha erre lenne szükség a vízben.

Ricardo Tempestini, a Pro Recco edzője a waterpolodevelopmentworld.com kérésére elemezte Madarast. Tempestini 12 évvel ezelőtt, a Florentia edzőjeként szerződtetni akarta az akkor 21 éves magyar balkezest a BVSC-től. A Firenzében játszó Ambrus Tamás véleményére hallgatott, aki azt mondta, hogy ez előtt a srác előtt nagyon nagy jövő áll. Nem kellett neki kétszer mondani, elindította az akciót, ekkor azonban kiderült, hogy csapata elveszíti centerét, Roberto Calcaterrát, s hirtelen szükség volt arra, hogy Madaras idegenlégiós kvótájának terhére egy centert (a spanyol Gomezt) szerződtessenek. Madaras Norbert így otthon maradt és a Vasashoz igazolt, onnan került ki aztán Reccóba.

Tempestini elmondta: ahol Madaras szerepelt az elmúlt 12 évben, mindenütt jól alakultak a dolgok, beleértve a magyar nemzeti csapatot is. Sorszerűnek nevezte, hogy a pólós ennyi idő után mégis a játékosa lett.

"Főként a villámgyors lövései jellegzetesek. Nagyon különleges keze van, emberként pedig egy igazi kincs. A vízilabdasport igazi úriembere - talán túlságosan is az, a habitusa nem engedi meg, hogy szemét legyen a vízben, pedig néha erre lenne szükség" - fejtegette a tréner.

Madaras szerényen fogadta az elismerést: "Természetesen jó, hogy engem választottak, de azért azt tudni kell, hogy ebben a szezonban az olasz bajnokság nem bővelkedett kiemelkedő tudású balkezesekben. Ezzel együtt örülök neki, az edzőm szavainak pedig különösen. Remélem, kicsit több mint egy hét múlva még jobban fogok örülni, de már nem ennek. Akkor fejeződik be az olasz bajnokság döntője."