Vágólapra másolva!
A Real Madrid és a Barcelona is szeretné leigazolni Bobróczky Róbertet, az Aradon élő 13 éves magyar kosárlabdázót, aki eddig 216 centi magasra nőtt, és csak akkor mehet kosáredzésre, ha jók jegyei az iskolában.

Bobróczky Róbert apja, Bobróczky Zsigmond az utanpotlassport.hu-nak elmondta, hogy fia normális méretekkel született, de azért várható volt, hogy magas lesz, hiszen ő 217 centi, a felesége pedig 186 centi. "Amikor iskolába került, akkor már érzékeltük, hogy nagy darab, de nem volt még óriás, aztán egyszer csak elkezdett nyúlni" - mondta az apa, aki tornával és úszással próbálja meg erősíteni a fiát, mert a magasságához képest nem elég izmos, és csak akkor engedi edzésre, ha jó jegyeket szerez az iskolában.

"Kosáredzésre csak szórakozásból jár, hetente egyszer. Egyelőre az a cél, hogy a biztosabb legyen magában a fiam. Sokat csúfolják, sértegetik, szeretném ezek ellen felvértezni."

http://www.youtube.com/v/WAkdY2WzeBw?version=3&hl=hu_HU


Annak ellenére, hogy nem űzi még versenyszinten a kosárlabdát, számos európai élklub bejelentkezett érte, de egyelőre ez nem érdekli a családot. "Mindenki érdeklődik. A Barcelona és a Real Madrid mellett számos európai és román egyesület is megkeresett már minket, de engem ez nem érdekel. Sőt, továbbmegyek, maga a kosárlabda sem érdekel, mert sokkal fontosabb, hogy a gyerek egészséges legyen, összeszedje a szükséges önbizalmat, tanuljon, szerezze meg a tudást, mert azt nem veheti el tőle senki. Ha akar, menjen egyetemre, ha máshoz van kedve, akkor csinálja azt!"