Vágólapra másolva!
Idén már háromszor is legyőzte a Győri Audi ETO nőikézilabda-csapata a Larvik együttesét, de a legnehezebb mérkőzésre szombaton Veszprémben kerül sor, állítja Kovacsics Anikó. A 21 éves válogatott irányító két Bajnokok Ligája-döntőt már elbukott, most viszont úgy érzi, olyan koncentrációval lépnek majd pályára a finálé visszavágóján, amivel csak nyerni lehet.

A Győri Audi ETO nőikézilabda-csapata 24-21-re győzött a norvég Larvik otthonában a női kézilabda Bajnokok Ligája döntőjének első, vasárnapi mérkőzésén, és hatvan percre van története első nemzetközi kupasikerétől. A magyar bajnok válogatott irányítója, Kovacsics Anikó harmadszor játszik BL-döntőt, és reméli, ezúttal sikerül felérni a csúcsra.

Forrás: Gyorietokc.hu

Hogy van a könyöke? - kérdeztük a 21 éves játékostól, akit az első félidő végén a hazaiak beállósa, Isabel Blanco lerántott, és olyan szerencsétlenül ütötte meg a bal karját, hogy le is kellett cserélni.

Már jól, szerencsére nincs komolyabb baj. Akkor én is csak annyit éreztem, hogy a lábam alól kicsúszott a talaj, és rettenetesen beütöttem a karomat. Nagyon fájt, de szerencsére múló érzés volt, a szünet is jókor jött.

Meglepte-e a csapatot bármivel a Larvik?

Nem. Ilyen meccsre számítottam, bár idegesen kezdtünk, szerencsére az ellenfél is kapkodóan kézilabdázott. Aztán felváltva vezettünk, majd a Larvik négy góllal elhúzott, de akkor jött egy olyan időszak, ami szinte minden mérkőzésünkön van: nagyon jól védekeztünk, Katrine Lunde kiválóan védett, és tizenkét percig nem kaptunk gólt. Összességében sok hibát követtünk el, de amikor kellett, akkor voltak olyan támadásink, amelyeket sikerült a végsőkig kijátszani. És látszott, fejben nagyon erősek vagyunk.

Harmadik BL-döntőjét játszhatja, az első két alkalommal két-kétgólos volt az előny az első meccs után. Most hogy érzi, ez a háromgólos különbség mennyivel ígér többet?

Nem így nézem, én azt számolom, hogy az első BL-döntőt összesítésben egy góllal vesztettük el, tavaly idegenben lőtt kevesebb góllal maradtunk le, azaz most már igazán összejöhetne a minimum egygólos győzelem. Larvikban a bemelegítés alatt rossz érzéseim voltak, de szerencsére sikerült nyernünk. Úgy kell nekimenni a visszavágónak, mintha 0-0 lenne az állás, az biztos, hogy olyan koncentrációval lépünk majd pályára, amivel csak nyerni lehet.

Forrás: Gyorietokc.hu

Mit mondott Ambros Martín vezetőedző a meccs után?
Mindig a következő edzésen beszéljük meg a történeteket, a hétfői szabadnap után erre majd kedden kerül sor. Jobb is kicsit átgondolva, lehiggadva elemezni, eddig csak egymás között beszéltünk a történtekről.

Aki látta a Krim-Larvik elődöntő-visszavágót, amelyen a vendégek nagyon megverték a szlovéneket, azt mondja, akkor tökéletesen játszottak a norvégok.

Láttam a meccset, de ott a norvégok azért szárnyaltak, mert azt játszhatták, amit tudtak: a lerohanást és a gyors kontrajátékot. A középdöntőben kétszer is legyőztük őket, de most látszott, a döntőhöz máshogy álltak hozzá. Azt hiszem, az idei legnehezebb mérkőzést szombaton, Veszprémben játsszuk ellenük.

"A Larvik támadásban tudott újat mutatni, az is látszódott, hogy a korábbiakhoz képest több cseréjük is volt. Ez nem ugyanaz a csapat, mint a középdöntőben, kellett némi idő, hogy összeálljunk, és megállítsuk őket. Ezen a mérkőzésen is láthattuk, hogy ha elveszítjük a koncentrációt, alábbhagy a fegyelmünk, gondok lehetnek belőle. Mindezek tudatában kell nekivágnunk a második mérkőzésnek." - nyilatkozta a 24-21-es győzelemmel zárult vasárnapi mérkőzésről Ambros Martín, a Győr vezetőedzője.