Vágólapra másolva!
Hiába szerette volna május 11-én, szombaton rendezni a Bajnokok Ligája-döntő visszavágóját a Győri Audi ETO nőikézilabda-csapata, az európai szövetség a május 12-ét jelölte meg. Akkor azonban Győrben a Fradi futballcsapata vendégszerepel, és a kézisek szerettek volna kitérni a rangadó elől.

A Bajnokok Ligája döntőjében Larvikban május 5-én, Veszprémben május 12-én csap össze a norvég Larvik és a Győri Audi ETO nőikézilabda-csapata, de az európai szövetség (EHF) által kijelölt időpont miatt a magyar bajnok tiltakozik.

A Kisalfold.hu információja szerint az ETO - a Digisporttal egyetértésben - május 11-én, szombaton szeretett volna játszani, hogy kitérjenek a május 12-i, vasárnapi ETO-FTC labdarúgó bajnoki rangadó elől.

"Ez a döntés senkinek sem jó, a város és a szurkolók érdekeit végig szem előtt tartottuk, nem is értjük, miért nem vette ezt figyelembe az EHF" - közölte a győri egyesület, amelynek elnöke, Kelecsényi Ernő kedden Bécsben próbálja érdekeit érvényesíteni.

A lap úgy tudja, a határozat mögött az áll, hogy Norvégiában egy kereskedelmi - nem sport- - csatorna kezében van a BL közvetítési joga, de a szombati műsorrendbe nem tudja beilleszteni a találkozót.

A BL-elődöntő előtt is volt hasonló tiltakozás, akkor az Oltchim Valcea fordult az EHF-hez, hogy elérje, a Győr elleni visszavágót ne csütörtökön rendezzék. Az európai szövetség akkor nem változtatott eredeti döntésén.