Vágólapra másolva!
A második félidő közepén sérülés miatt elveszítette Tomori Zsuzsát a Ferencváros nőikézilabda-csapata, így semmi esélye nem maradt a hajrája a címvédő Győri Audi ETO ellen a bajnoki döntő első mérkőzésén. A hazaiak 34-28-ra nyertek, a második mérkőzésre szerdán kerül sor a Népligetben.

Eredmény, női NB I, döntő, 1. mérkőzés:
Győri Audi ETO KC - FTC-Rail Cargo Hungaria 34-28 (20-13) - az élő közvetítés
Győr, 2000 néző
v.: Horváth, Marton
Győr: Lunde, Herr (kapusok), - Radicevic 2, Rédei-Soós, Görbicz 9/4, Löke 4, Lekic 3, Szepesi 4, Amorim 6, Tervel, Kovacsics, Orbán 3, Hornyák D. 2, Sirián 1, Korsós
FTC: Pastrovics - Kovacsicz, Dajka 6, Szucsánszki 5, Szamoránsky P. 3, Tomori 8/3, Vérten, Cifra 1, Szarka, Deáki 2, Such 2, Szekerczés 1, Lukács
hetesek: 4/4, illetve 4/3
kiállítások: 4, illetve 8 perc
Az egyik fél két győzelméig tartó párharc állása: 1-0 a Győr javára

Jubileumra készült a Győr nőikézilabda-csapata, amely idén tizedszer lehet magyar bajnok. Erre minden esélye meg is volt, hiszen az a Fradi volt az ellenfele, amely 2009. február 1-je óta képtelen legyőzni, ráadásul az ETO hazai környezetben 2004. szeptember 26. óta nem kapott ki az NB I-ben.

Tavaly szintén Győr-Fradi döntő volt, akkor Győrben 37-33-ra nyertek Görbiczék, majd a Népligetben az utolsó mérkőzését játszó, és a végén hetest védő Pálinger Katalin remeklésével 28-27-re nyert az ETO. Az idei bajnokságban idegenben a Fradi 36-28-ra kikapott a Győrtől az alapszakaszban, otthon viszont 34-34-es döntetlent ért el ellene.

Forrás: MTI/Illyés Tibor

A mérkőzés elején még egész jól tartotta magát a Fradi, igaz, Lunde Haraldsen kiválóan olvasta Szucsánszki lövéseit, Tomorit is sikerült kikapcsolni a hazaiaknak.

Az első negyedóra végén még 7-7 volt az eredmény, aztán a Győr egy ritmusváltással két perc alatt meglépett 11-7-re, és a félidőt 20-13-mal zárta. tette mindezt úgy, hogy a vendégeknél Pastrovics több ziccert is védett, és rá a folytatásban sem lehetett panasz.

A 40. percben még héttel mentek a hazaiak (24-17), négy perc múlva viszont már Ambros Martín kért időt, a Fradi ugyanis 25-22-re feljött.

Forrás: MTI/Illyés Tibor

A 46. percben aztán minden eldőlt, Tervel durván szabálytalankodott a levegőben lévő Tomorival, akit hosszú ideig ápolták a pályán, majd a Győr orvosa sietett a segítségére, de a válogatott átlövő nem tudta folytatni a játékot, a hírek szerint súlyos sérülést szenvedett.

Egyik legjobbja elvesztését már nem tudta kompenzálni a Fradi, és teljesen összeesett a hajrára. Igaz, Elek Gábor se akarta kizsigerelni a játékosait, Szucsánszki is pihenőt kapott (Vérten már az első félidőben meghúzódott), így a vége sima 34-28-as hazai siker lett.

A második mérkőzést szerdán rendezik Budapesten.