Vágólapra másolva!
Kazahsztán sima, 3-0-s győzelmet aratott Olaszország ellen, így ez a két válogatott jutott fel a divízió I-es jégkorong-világbajnokságról az A csoportba.

Divízió I-es jégkorong-világbajnokság, 5. forduló:
Olaszország - Kazahsztán 0-3 (0-1, 0-1, 0-1)
gól:
Zsajlauov (11.), Sztarcsenko (25., 58.)

Azzal, hogy a magyar válogatott pénteken óriási csatában 2-1-re kikapott az olaszoktól eldőlt, hogy nincs a saját kezünkben a sorsunk. A feljutásra még így is maradt némi esélyünk, de ehhez első lépésnként az kellett, hogy a már feljutott olaszok legyőzzék a magyarok által hatalmas bravúrral 2-1-re vert kazahokat.

Az olaszoknál az elsőszámú kapus Dennis helyett Bernard védett, de az első harmad kezdetén nem neki, hanem Kolesznyik, a hatalmas termetű kazah kapusnak volt dolga. Az olaszok jól pörögtek, de aztán rossz csere miatt kapott kiállítás után vezetést szereztek a kazahok: egy kék vonalról elengedett lövés kijött Bernadról, a kipattanót pedig Zsajlauov a kapuba emelte (0-1). A magyarok ellen éles szögből gólt szerző Roccónak most is megvolt a lehetősége, de közelről nem tudta bekotorni a pakkot, majd Di Casmirro lövését védte nagy spárgával Kolesznyik.

A második harmad elején az olaszok ismét hátrányba kerültek, mert valaki megsértette a bírót, de nem tudták kihasználni a kazahok. Válaszként a magyar válogatott másodedzőjének, Diego Scandellának az unokatestvére, Giulio hatalmas szólót vágott ki, de a lövése a kazah kapus fejvédőjén csattant. A kazahok stabilan védekeztek, az olaszok viszont nem koncentráltak eléggé, Bernard egy közeli kísérletet védett, de a kipattanót Sztarcsenko az üres kapuba bombázta (0-2).

A kazahok egyértelműen domináltak a második harmadban, sokkal többet lőttek kapura, és látszott, hogy számukra még fontos ez a meccs, míg az olaszok érezhetően nem szakadtak meg. A záró húsz perc elején csendesen csordogált a meccs, egy olasz gól izgalmassá tehette volna, de a kékmezesek alig jártak a kazahok kapujánál, sőt, Romanov ziccerénél Bernardnak kellett védenie. Az olaszok még emberelőnyben sem jutottak el helyzetig, érződött rajtuk, alig várják, hogy véget érjen a meccs.

Hat perccel a vége előtt Borgatello hagyott ki egy nagy helyzetet, a másik oldalon Fagyejev tornásztatta meg az olasz kapust. A végén az olaszok még levitték a kapust, de elvesztették a korongot, és ezt az ellenfél kihasználta.

A vége 3-0 lett, ezzel az olaszok mellett a kazahok jutottak fel, a magyar válogatott este a 3. helyért küzdhet Japánnal.