Vágólapra másolva!
A román Handbalvolei portál értesülése szerint a Ferencváros nőikézilabda-csapatánál folytatja pályafutását Paula Ungureanu és Valentina Ardean Elisei, a megszűnés által fenyegetett román Oltchim Valcea két válogatott játékosa.

A Handbalvolei.ro portál úgy tudja, Paula Ungureanu kapus és a balszélső Valentina Ardean Elisei már meg is egyezett a Fradival, így a két játékos a nyáron csatlakozik az együtteshez.

Ungureanu jól ismerheti a magyar viszonyokat, hiszen 2006 és 2008 között Dunaújvárosban védett, de megfordult az osztrák Hypo és a horvát Podravka együttesében is, 2009 óta pedig Valceában véd. 2010-ben BL-döntős volt, a válogatottal nyert vb-ezüstöt (2005) és Eb-bronzot (2010).

Ardean Elisei szülés után térne vissza a pályára, 2004 és 2006 között a szerb Knjaz Milosban játszott, 2006 óta a Valcea alkalmazottja, de tavaly nyáron nem hosszabbította meg idén lejáró szerződését. Ungureanuhoz hasonlóan szintén van világbajnoki ezüstje és Európa-bajnoki bronza.

A Valcea szétesése biztosra vehető, Katarina Bulatovic a hírek szerint már aláírt a Győr együtteséhez, Marija Jovanovic Asztrahanyba igazolt, Oana Manea a Krim Ljubljanához megy állítólag, de Allison Pineau és Alexandrina Barbosa is biztosan távozik.