Vágólapra másolva!
Ha a Valcea két kapusa, Paula Ungureanu és Silvia Navarro legalább 15-16 védést bemutat a visszavágón, akkor a román kézilabdacsapatnak lehet még esélye a Győri Audi ETO elleni Bajnokok Ligája-elődöntőben, állítja az egykori olimpiai bronzérmes kapus, Alexandru Buligan. Adina Meirosu azt ígéri, mindent elkövetnek Veszprémben, de mivel nem Nostradamus, nem mer jósolni semmit.

Miután az életéért küzd, nagyon fogadkozik az Oltchim Valcea nőikézilabda-csapata, hogy a szombati, bukaresti 24-22-es vereség ellenére sem adja fel a visszavágót, és a Győri Audi ETO ellen győzni megy Veszprémbe.

A Gazeta Sporturilor megszólaltatta Adina Meirosut, aki a 2010-es Bajnokok Ligája-döntőben nem játszhatott, mert a Győr legyőzését követően jelentette be, gyermeket vár. Az átlövő továbbra is hisz abban, hogy a Valcea megfordíthatja a csata sorsát.

"Meggyőződésem, hogy sokkal jobban is tudunk játszani, mint Bukarestben tettük. Sajnálom, hogy csalódást okoztunk a szurkolóknak" - nyilatkozta Meirosu, aki hétfőn nem tudott edzeni, a bal térde ugyanis bedagadt.

Forrás: MTI/Kovács Anikó

"Nem tudom megmondani, miért kezdtünk annyira gyengén szombaton. Pedig azt beszéltük, odafigyelünk, erre a Győr meglógott 6-1-re. Hogy mi lesz a visszavágón? Nem vagyok Nostradamus. Csak azt ígérhetem, hogy mindent megteszünk"

A román csapat kedd este Bukarestben alszik, másnap délelőtt Bécsbe repül, és onnan utazik busszal Veszprémbe, ahol aznap este már edzést is tart.

A román sportnapilap arról is írt, hogy a mérkőzést a szerb Nenad Nikolic, Dusan Stojkovic kettős vezeti, akik eddig kétszer fújtak a Valceának a BL-ben. A 2009-es csoportmeccsen az ő bíráskodásuk mellett verték 28-26-ra a Győrt, de a szerbek következő szezonban nem hoztak szerencsét, a Valcea ugyanis 28-21-re kikapott Viborgban. A Győr 2009 novemberében jó tapasztalatokat szerzett az Itxako elleni, idegenben 20-14-re megnyert összecsapáson.

A ProSport - amely szombaton provokatív címlappal jelent meg -, semmi újdonsággal nem szolgált, hétfőn a sportújság főszerkesztője, Lucian Lipovan bocsánatot kért és arról írt, hogy a győri kézilabdacsapat nyugodtan "Gyorbiczre" módosíthatná a nevét, hiszen a gárda sztárja olyasmit nyújtott Bukarestben, amihez hasonlót ritkán látni.

Megállapította, hogy Görbicz jelenléte egy időben "ébreszt bizalmat és mutat felsőbbrendűséget." "E tulajdonságok alapján Cristiano Ronaldóra hasonlít, még ha az egyéb tulajdonságai alapján inkább Lionel Messihez hasonlítható is. De inkább nem hasonlítanám egyikükhöz sem, mert nem lenne igazságos. Miért ne lehetne Messit vagy Ronaldót hozzá hasonlítani?" - írja véleménycikkében.

A lapnak az egykori olimpiai bronzérmes kapus, Alexandru Buligan - aki játékosként csapattársa volt a Portland San Antonióban a győri edző Ambros Martínnak - azt mondta, akkor van esély a győzelemre, hogy a Valcea két kapusa, Paula Ungureanu és Silvia Navarro legalább 15-16 védést bemutat a visszavágón.

A bukaresti BL-elődöntőt 24-22-re nyerte a Győr, a visszavágót csütörtökön rendezik Veszprémben.