Vágólapra másolva!
A Gazeta Sporturilor azt állítja, Veszprémben játszhatja története utolsó Bajnokok Ligája-mérkőzését az Oltchim Valcea nőikézilabda-csapata, amely ha nem jut döntőbe a Győri Audi ETO ellen, akkor jövőre már a hazai bajnoki indulásra se tudja előteremteni a pénzt, és végleg eltűnik a kézilabdatérképről.

"Sajnos a csapatnak kevés esélye van a túlélésre. Amennyiben bejutna a Bajnokok Ligája döntőjébe, akkor néhány cég még segítene anyagilag. Máskülönben valószínűleg mindennek vége" - mondta az Oltchim korábbi elnöke, Ioan Gavrilescu. A hírek szerint a klubnak a következő három hónapban (április, május, június) 600 ezer euróra lenne szüksége, akkor tudná minden hátralékát kiegyenlíteni a játékosok és alkalmazottak fel.

Az OMV Petrom olajipari vállalat idén 800 ezer euróval segítette a klubot, és megígérte, BL-győzelem esetén jövőre is támogató marad.

A csapat a BL-elődöntő első, szombati mérkőzésén 24-22-re kikapott Bukarestben a Győrtől, de Jacob Vestergaard vezetőedző szerint innen lehet még visszaút

A dán szakember 2009-ben hasonló helyzetből képes volt felráznia akkori csapatát, és a Viborg a hazai 26-24-es vereség után ugyancsak Veszprémben 26-23-ra győzött.

"Nincs semmi vesztenivalónk, egyszerűen ki kellene küszöbölnünk a hibákat a játékunkban. Csapatként kell teljesíteni, nem egyénileg" - mondta Vestergaard.

A csütörtökön 19 órakor kezdődő veszprémi visszavágóra minden jegy elkelt.