Vágólapra másolva!
A Győr abban bízik, hogy megismétli tavalyi szereplését, és túljut a román Oltchim Valceán a nőikézilabda Bajnokok Ligája elődöntőjében.

Érdekesség, hogy egyik csapat sem a saját otthonában fogadja ellenfelét, hanem fanatikus szurkolóinak extrahelyeket biztosítva a megszokottnál nagyobb arénába vitte a két összecsapást. A Valcea szombaton Bukarestben, a Győr pedig jövő csütörtökön Veszprémben közel 5000 néző előtt lesz házigazda.

Amint azt Ambros Martin, a kiírásban eddig százszázalékos győriek vezetőedzője már korábban is kifejtette: saját játékukat kell játszaniuk, és nagyon figyelniük kell a védekezésre. A spanyol tréner hozzátette: óriási várakozást lát a játékosain.

"A rengeteg befektetett munka eredményét most kell kiadni magukból, nagyon szeretnének bizonyítani, borzasztóan éhesek a játékra, a győzelemre" - mondta a klub honlapjának Martin. Hozzátette: a Valcea mérkőzéseit elemezve úgy látja, a románoknak meglehetősen hullámzó a játékuk.

"Nagyszerű játékosokból áll a román csapat, de változékony játék képet mutatott az eddigi mérkőzéseken. Nekünk mindenféleképpen arra kell törekednünk, hogy ezeket a hullámvölgyeket kíméletlenül kihasználjuk, stabil játékot mutassunk, mert akkor jó esélyünk van a győzelemre" - fogalmazott a győriek vezetőedzője.

Egy éve a két együttes ugyancsak az elődöntőben találkozott egymással. Akkor az ETO 35-31-re kikapott idegenben (akkor Valceában volt a nyitány), otthon - pontosabban Veszprémben - pedig 31-23-re nyert, így összesítésben 62-58-cal masírozott a döntőbe, ahol aztán kevesebb idegenben lőtt góllal alulmaradt a montenegrói Buducsnoszt Podgoricával szemben. Utóbbi gárda most a középdöntőben elvérzett, így a címvédőtől már nem kell tartani.

Amennyiben a Győr nyerni tud a román fővárosban, akkor BL-rekordot állít fel, ugyanis megszakítás nélkül 13 alkalommal még egyetlen csapat sem tudott győzni a legerősebb kupában. A 12-es sorozatra is csak egyszer volt példa: a Németh András irányította, Tóth Tímeával felálló osztrák Hypo Niederösterreich a 2007/08-as szezonban jutott el hasonlóképpen hibátlan mérleggel az elődöntőbe.

A női BL-elődöntők programja:
1. mérkőzés:
Oltchim Valcea (román) - Győri Audi ETO KC, szombat 17.00, Bukarest
Larvik (norvég) - Krim Ljubljana (szlovén), szombat 15.15

visszavágó:
Győr - Valcea, csütörtök 19.00, Veszprém
Ljubljana - Larvik, április 13., 20.30

Görbiczék magabiztosságát lovagolná meg a Valceahttp://www.origo.hu/sport/kezilabda/20130403-interju-jakob-vestergaarddal-a-valcea-kezilabdaedzojevel.html