Vágólapra másolva!
Tavaly Bajnokok Ligája-döntőt játszott egymással a Győr és a Podgorica nőikézilabda-csapata, szombaton viszont már a középdöntőben összecsapnak egymással a felek.

A szezon elején Ambros Martín, a Győri Audi ETO KC nőikézilabda-csapatának edzője azt ígérte, a tanítványai február-március környékén már csúcsformában lesznek és az új játékstratégiát professzionális szintre fejlesztik.

"Több dolog is befolyásolhatja ezen tervünket, például a sérülések. De ha minden úgy zajlik, ahogy elterveztük, akkor teljesíteni fogjuk" - nyilatkozta a spanyol szakvezető.

Martin elmondta, a csapat felkészült a Buducnost elleni csatára: "Mi legalább olyan agresszívek leszünk, mint a Podgorica. De ami a legfontosabb, az intelligenciánkat fogjuk használni."

A két együttes a legutóbbi BL-döntőben találkozott, akkor a Győr Veszprémben 29-27-re nyert, majd a podgoricai visszavágón 27-25-re kikapott, így az idegenben lőtt kevesebb gól miatt lemaradt a legrangosabb sorozat trófeájáról.

A csoport másik két tagja, a norvég Larvik és a dán Randers már lejátszotta mérkőzését, a Larvik hazai pályán 25-19-re nyert.

A másik magyar BL-érdekelt, az utóbbi két KEK-sorozat győztese az FTC-Rail Cargo Hungaria az idén döntőbe vágyó román Oltchim Valcea otthonában kezdi a középdöntőt.

A hazaiak egyik sztárja, Cristina Neagu térdszalag-szakadás miatt ebben a szezonban már nem játszhat. Elek Gábor vezetőedző ugyanakkor Zácsik Szandrára nem számíthat tavasszal.

A magyar csapatok hétvégi programja:
Női BL, középdöntő, 1. forduló, I. csoport:
Győri Audi ETO KC - Buducnost Podgorica (montenegrói), szombat 16.00

II. csoport:
Oltchim Valcea (román) - FTC-Rail Cargo Hungaria, vasárnap 18.00

Női KEK, nyolcaddöntő, 1. mérkőzés:
Podravka Koprivnica (horvát) - Vác, szombat 14.15, Kapronca