Vágólapra másolva!
Fél évre kidőlt az Oltchim Valcea nőikézilabda-csapatának világklasszis átlövője, Cristina Neagu. A súlyos vállsérüléséből húsz hónap után felépülő klasszis keresztszalag-szakadást szenvedett a bal térdében, így nem léphet pályára a Fradi elleni vasárnapi BL-mérkőzésen sem.

Játszhat a BL-rangadón a felmentett Tomori

Cristina Neagu súlyos vállsérülésén egy Egyesült Államokbeli műtét és húsz hónap rehabilitáció segített, így az Oltchim Valcea balátlövője tavaly már visszatérhetett a pályára, és tagja volt a román válogatott Európa-bajnoki keretének is.

A 2010-ben a világ legjobbjának megválasztott klasszis azonban ismét megsérült, a Pro Sport beszámolója szerint a hétfő esti edzésen - anélkül, hogy bárkivel ütközött volna - egy rossz lépés következtében keresztszalag-szakadást szenvedett a bal térdében.

"Sajnos a szezont már nélküle kell megvívnunk, de nem esünk kétségbe, hiszen a balátlövő posztra Jovanovic, Barbosa és Meirosu szerepeltetése is megoldást jelenthet" - nyilatkozta Peter Berbecaru, az Oltchim elnöke.

A Valcea százszázalékosan, hat győzelemmel jutott túl a Bajnokok Ligája csoportkörén, a középdöntő első, vasárnapi mérkőzésén pedig a Ferencvárost fogadja.

Elek Gábor vezetőedző azt mondta, együttese nehéz, de kellemes feladat előtt áll. Mint mondta, a legjobb nyolc közé jutást már teljesítették, mostantól pedig eldől, hogy tovább tudják-e álmodni a csodálatos őszt.

"Látni kell, hogy az ellenfelek sokkal erősebbek, mint az eddigiek" - szögezte le a tréner a csapat évnyitó sajtótájékoztatóján. "Megítélésem szerint a Valcea a világ legerősebb keretével rendelkezik, de a Ljubljana is komoly csapat, főleg, hogy a sérültjei felépültek. A Zvenyigorod pedig ahhoz képest lett erősebb, hogy a legutóbbi KEK-menetelés során kettős győzelemmel jutottunk rajta túl."

Hozzátette, ha nem sikerül az újabb bravúr, akkor sincs baj, vagyis nem raknak újabb terhet a játékosok vállára.

"Persze mindent megteszünk, hogy magyar elődöntő vagy döntő legyen a Bajnokok Ligájában" - utalt Elek arra, hogy a másik középdöntős csoportban szerepel az előző idényben finalista Győri Audi ETO KC.

Az biztos, hogy sérülése miatt Zácsik Szandra késő tavaszig nem játszhat. Vele és Cifra Anitával az FTC most hosszabbított három évet. Mindkettőjüknek a szezon végéig élt a korábbi megállapodása.

Kökény Beatrix ügyvezető igazgató jelezte, hogy Deáki Dórának, Kovacsicz Mónikának és Pastrovics Melindának ugyancsak a nyáron jár le a szerződése, velük tárgyalnak a folytatásról.