Vágólapra másolva!
Mocsai Lajos, a magyar férfikézilabda-válogatott szövetségi kapitánya a Nemzeti Sportnak elárulta, a Veszprém 21 éves iráni átlövőjének, Iman Dzsamalinak a honosítása már megkezdődött.

"Nem titok, hogy a Veszprémben játszó iráni Iman Dzsamali ügye folyamatban van. Ez azonban rendkívül kényes kérdés, hiszen a családját is Magyarországra kellene hoznunk" - nyilatkozta a sportnapilapnak Mocsai Lajos.

Forrás: MTI/Kovács Anikó

A balátlövőre a 2011-es junior világbajnokságon figyelt fel a magyar bajnok, a görögországi viadalon ugyanis Irán történelmi bravúrt végrehajtva 35-29-re legyőzte a Rosta István irányította magyar válogatottat. Dzsamali tizenkét gólt szerzett, végül 80 találattal a vébé második legeredményesebb játékosaként zárt. A Veszprém azonnal lecsapott rá, és nyáron szerződtette is a két méter magas, 102 kilós játékost.

A spanyolországi világbajnokság nyolcadik helyén végzett magyar férfikézilabda-válogatottban Putics Barna és Nagy Kornél szerepelt a leggyakrabban a balátlövő helyén, a bő keretben rajtuk kívül még Ilyés Ferenc és Grebenár Gábor kapott helyet.