Vágólapra másolva!
A magyar férfikézilabda-válogatott komoly hátrányból felállva csak megszorítani tudta a dánokat a világbajnokság negyeddöntőjében. Mocsai Lajos a sok technikai hibával indolkolta a vereségért, és a játékvezetői felfogást bírálta, kollégája, Ulrik Wilbek pedig bevallottan megkönnyebbült, amikor véget ért a mérkőzés.

Az élő közvetítés

A férfikézilabda-vb menetrendje

"Kettős érzéseim vannak, mert az első félidőben nem tudtuk azt a határozottságot és keménységet hozni, amit a mérkőzés előtt kitűztünk magunk elé. Rengeteg technikai hibát vétettünk, támadófaultjaink voltak, bár meg kell majd nézni utólag, hogy hány labdát vettek el a bírók jogtalanul, hogy a dánok lendületben maradjanak" - nyilatkozta Mocsai Lajos szövetségi kapitány a lefújás után a Sport1-nek.

A szakvezető elmondta, a szünetben azt beszélte meg a csapattal, hogy játsszanak úgy, mintha 0-0 lenne az eredmény.

"A folytatásban kevesebb cserével több rizikót kellett vállalnunk. Visszajöttünk a meccsbe, volt labdánk az egyenlítésre, de nem éltünk a lehetőséggel. Sajnos szélről sok gólt kaptunk, egyszerűen nem tudtuk a széles játékot kontrollálni. A belső területeket jól védtük, nem tudtak az átlövők gólokat lőni, viszont átjátszottak bennünket" - tette hozzá.

Forrás: MTI/Kovács Anikó
Forrás: MTI/Kovács Anikó

A dánok kapitánya, Ulrik Wilbek nagyon dühös volt a második félidőben nyújtott játék miatt. "Az első félidőben nagyon jól kézilabdáztunk, Landin teljesen lenyűgözött. De úgy tűnik, ettől a teljesítménytől elfáradtunk, nagyon megkönnyebbültem, amikor vége lett a mérkőzésnek" - mondta. "Célunk, hogy érmet nyerjünk, ennek az a legegyszerűbb módja, hogy győzzünk az elődöntőben."

A mérkőzés legeredményesebb játékosa, Hans Lindberg elégedett volt az eredménnyel.

"Jó mérkőzést vívtunk, bár a végét kár volt így elrontani. Szerintem a játékvezetők ellenünk fújtak a második félidőben, de való igaz, mi sem játszottunk akkor túl jól" - mondta a dán TV2-nek.