Vágólapra másolva!
Hibátlan játékkal, tökéletesen védekezéssel, fölényes, 27-19-es győzelmet aratott a magyar férfikézilabda-válogatott, a szerdai vb-negyeddöntőben az Európa-bajnok Dánia következik.

A férfikézilabda-vb menetrendje

Az élő közvetítés

Mocsai Lajos: Nekiugrunk a dánoknak is

Eredmény, vb-nyolcaddöntő:
Magyarország - Lengyelország 27-19 (10-9)
gól:
Iváncsik 6, Császár 5, Nagy L. 3, Harsányi 3/1, Szöllősi 3, Mocsai 3, Nagy K. 2, Putics 2, illetve B. Jurecki 5, Wisniewski 3, Kubisztal 3, Lijewski 2, Bielecki 2, M. Jurecki 1, Grabarczyk 1, Orzechowski 1/1, Jaszka 1
hetesek: 2/1, illetve 3/1
kiállítások: 4, illetve 4 perc

Két hét alatt nyolc gólt javult a magyar férfikézilabda-válogatott, amely január 4-én, a brnói Újév-kupán 27-27-es döntetlent játszott Lengyelországgal, a hétfői, barcelonai vb-nyolcaddöntőben azonban 27-19-re elgázolta a C csoport második helyén végzett ellenfelet.

Császár Gábor vállalni tudta a játékot, így az alapcsapattal állhatott fel az együttes. A mérkőzés nehezen indult, a védekezési stratégiák miatt sokáig úgy tűnt, a tíz gólt sem érik el a csapatok az első játékrészben.

Forrás: AFP/Lluis Gene

Császár Gábor betegen is nagyon jól játszott

A lengyelek nagyon ügyeltek Nagy Lászlóra, a néha a szaggatottig kitolt védekezés miatt másnak esélye sem volt távoli lövésekkel próbálkozni. Szerencsére Iváncsik Gergő biztos kézzel használta ki a helyzeteit, és bár az ellenfél 6-4-re még vezetett, a védekezésük puhulásával sikerült egyre közelebb lopakodni.

Mikler nagyon jól védett, az egyébként is feszes, hatékony védekezés mögött jól jött, hogy a szegedi kapusra bizton lehetett számítani.

A félidei 10-9-es előny ugyan vékonynak tűnt, de azt lehetett érezni, hogy a szinte tökéletes védekezés mellett a támadójátékban még van elég potenciál a csata megnyeréséhez.

De még mennyire! Szünet után bejött az, amire vártunk, Putics, Nagy László, majd Császár is átlőtte a falat, és amikor Iváncsik újabb ziccert értékesített, 16-11-nél muszáj volt időt kérnie a lengyeleknek.

Forrás: AFP/Josep Lago

Szöllősi a vébé egyik legnagyobb felfedezettje

Mikler védéseiből ültek a kontrák, ahogy a nagytestű lengyelek elfáradtak a nagy futóversenyben, úgy nőtt az előny egyre inkább.

Hat-hétgólos vezetésnél már a mázlifaktor is velünk volt, a kapufáról kipattanók a kezünkbe estek, Harsányi ritkán látható módon, a hatosra bevetődve a levegőben úszva adott gólpasszt Szöllősinek, ebből a demoralizáló helyzetből már nem volt visszaút az ellenfél számára.

A válogatott végül kiszolgálva a közönséget 27-19-re nyert, szerdán az Európa-bajnok, vb-ezüstérmes Dánia következhet.

További eredmények, nyolcaddöntők
Horvátország - Fehéroroszország 33-24 (21-9)
Spanyolország - Szerbia 31-20 (20-12)
Szlovénia - Egyiptom 31-26 (19-11)

A szerdai negyeddöntőkben:
Dánia - Magyarország
Oroszország - Szlovénia
Spanyolország - Németország
Franciaország - Horvátország