Vágólapra másolva!
Az osztrák bajnokságban szereplő Sapa Fehérvár AV19 jégkorongcsapata morális okokra hivatkozva kedden felbontotta Ladányi Balázs eredetileg a szezon végéig szóló szerződését.

A klub közleménye szerint a válogatott csatár tudomásul vette a menedzsment döntését. Id. Ocskay Gábor szakosztály-igazgató szerint Ladányi nem tudta betölteni azt a vezérszerepet, amelyet szántak neki. "Régóta érlelődött ez a gondolat a vezetésen belül, mire megszületett a döntés. Nem akarom sem túlragozni, sem kikerülni a kérdést: arról van szó, hogy a legjobb magyar játékostól sokkal többet vártunk mind játékban, mind hozzáállásban" - nyilatkozta Ocskay a fehárváriak honlapján.

Ladányi elmondta, az áprilisi, budapesti divízió I-es világbajnokságig szeretne meccsben maradni, ezért most megpróbál csapatot találni magának.

Ladányi ebben az idényben 41 mérkőzésen 35 pontot (8 gól, 27 gólpassz) gyűjtött, ezzel a második helyen áll a házi listán, és Sofron István csak a több lőtt góllal előzi meg.

A Volánnak az utóbbi időben nem megy jól az osztrák ligában, a Grazban elszenvedett vasárnapi vereségével nem került be a legjobb hat közé az alapszakaszban, így az alsó házban (7-12. hely) folytatja, ahonnan majd a két legjobb jut a negyeddöntőbe.

Ocskay Gábor már a grazi meccs előtt kemény kritikát fogalmazott meg a csapattal szemben. "Hátvédek lőnek egy-egy gólt, de ennyi, és a válogatott szempontjából is aggasztó, hogy kétsornyi emberünk alulteljesít. Az a legelszomorítóbb, hogy visszaélünk a közönség bizalmával" - nyilatkozta a Nemzeti Sportnak.

A szakosztály-igazgató a klub honlapján azt is elmondta, az előttük álló mérkőzések után dől el, lesznek-e további változások. "Ezt nem azért mondom, hogy fenyegessek bárkit is, ez nem erről szól, de mindenkinek tudomásul kell venni, hogy a türelem elfogyott, eleget vártunk! Nem jöttek az eredmények, nem ment a játék, ráadásul sem a menedzsment, sem a szakvezetés, sem a szurkolóink nem látták azt, hogy mindenki a belét húzta volna a jégen, és mindent megtett volna a sikerért!"

Ocskay szerint várhatóan külföldi játékos érkezik majd a Ladányi távozásával megüresedett helyre.