Vágólapra másolva!
A PSG Handball hivatalos Facebook-oldala szerint kétéves szerződést kötött a francia klubbal Császár Gábor, az MKB Veszprém férfikézilabda-csapatának válogatott irányítója.

Már az idei kerete is bombaerős a PSG Handball férfikézilabda-csapatának, amely a 2013-14-es szezonra előretekintve újabb nagy nevekkel erősített.

A párizsi klub előbb szerződtette a horvát válogatott beállóst, Igor Vorit, illetve a montenegrói válogatott jobbszélsőt, Fahrudin Melicet, majd kedden leigazolta a 2012-es év legjobbjának választott kieli átlövőt, Daniel Narcisse-t, végül pénteken bejelentette, kétéves szerződést kötött Császár Gáborral, a magyar bajnok MKB Veszprém válogatott irányítójával.

Forrás: AFP/Javier Soriano

"Nyáron lejár a szerződésem Veszprémben, a klubban szerették volna, ha maradok, hiszen a világ legjobb csapata formálódik az MKB-nál" - nyilatkozta Császár Gábor. "Ha valaki Veszprémből igazol el, nem sok csapat jöhet szóba, úgy gondolom azonban, a Paris Saint-Germain együttese ezek közé tartozik."

A 176-szoros válogatott játékos hozzátette, hogy számára mindig fontos volt a tanulás, a fejlődés, most döntést kellett hoznia, amit nem anyagi megfontolásból, de meghozott. "Huszonnyolc éves vagyok, és úgy érzem, nyitott egy újabb kalandra, kihívásra. Jelenlegi klubomban azonban nagy feladatok várnak ránk nyárig, szeretném a legjobb tudásomat adni a szezon végéig is. Szombaton számunkra is elkezdődik a világbajnokság, jelenleg ez a legfontosabb, éppen ezért a válogatottra koncentrálok, így a torna végéig nem szeretnék mással foglalkozni" - szögezte le Császár Gábor, aki amúgy a 2009/10-es idényben már szerepelt a francia élvonalban, akkor a Chambéryt erősítette.

A PSG a legutóbbi szezonban csak a 13. helyen végzett a bajnokságban, tavaly nyáron aztán a Qatar Sports Investments hétmillió eurójával megtámogatott klub számtalan klasszist leigazolt.

Érkezett Samuel Honrubia, Mladen Bojinovic (mindkettő Montpellier), Robert Gunnarsson (Rhein-Neckar Löwen), Asgeir Örn Hallgrímsson (Hannover), Marko Kopljar (Zagreb), Didier Dinart, Luc Abalo (mindketten Atlético Madrid), García Robledo (Ademar Leon) és Jose Manuel Sierra (Valladolid), majd a 2011-es év legjobbja, a dán Mikkel Hansen.

A csapat jelenleg pontveszteség nélkül vezeti a francia bajnokságot.