Vágólapra másolva!
Négy játékos, a norvég Heidi Löke és Katrine Lunde Haraldsen, a brazil Eduarda Amorim, valamint Orbán Adrienn is meghosszabbította nyáron lejáró szerződését a Győri Audi ETO nőikézilabda-csapatánál.

Nyolc játékosnak is lejár a szerződése a nyáron a Győri Audi ETO nőikézilabda-csapatánál, néggyel már sikerült megállapodni a folytatásról.

A klub közleménye szerint az olimpiai, világ- és Európa bajnok, BL-győztes norvég beálló, Heidi Löke további 2 évre írt alá, a hasonló címekkel büszkélkedő kapus, Katrine Lunde Haraldsen (képünkön) 2+1 évre szerződött ismét Győrbe.

Forrás: Győri Audi ETO KC

A klub sikeres tárgyalásokat folytatott a brazil átlövő klasszis Eduarda Amorimmal is, aki szintén 2+1 évet tervez még Győrben, illetve a saját nevelésű, balkezes szélső Orbán Adrienn is a csapatnál marad 2+1 évre.

"Döntésemet az is befolyásolta, hogy kisfiam beiskolázására is sikerült optimális megoldást találnunk: Alexander szeptemberben megkezdi az első osztályt az Audi nemzetközi iskolában, és mellette hetente háromszor egy anyanyelvi tanárral a norvég írás-olvasást is meg tudja tanulni" - nyilatkozta Heidi Löke.

"Az ETO a világ legjobb klubja. Összességében itt tudok együtt dolgozni a legjobb csapattal, és az új edzőnk stílusával, gondolkodásmódjával is könnyen azonosulni tudok. Mindezek miatt nagyon jól érzem magam Győrött" - mondta el a világklasszis kapus Katrine Lunde Haraldsen.

Eduarda Amorim számára a kitűzött cél a legfontosabb: "Úgy érzem, eddig most vagyunk a legközelebb a legfőbb célunk eléréséhez, a BL-győzelemhez. Mivel nekem ez nagy álmom, nagyon fontos számomra, hogy abban a csapatban játszhatok, amely ilyen esélyekkel indul a címért. Ezen kívül fantasztikus a csapatunk, nagyon szeretem a klubot, a várost, az itteni embereket, ez mind számított a szerződésem meghosszabbításában."

Forrás: Győri Audi ETO KC

Orbán Adrienn (képünkön) kiemelte: "Számomra óriási dolog, hogy a saját szülővárosomban, a nevelőklubomnál tudok játszani. Hatalmas megtiszteltetés, hogy otthon lehetek a világ egyik legjobb csapatának a tagja."

A másik négy, nyáron lejáró a szerződésű játékossal, Kovacsics Anikóval, a montenegrói Jovanka Radicseviccsel, a szerb Andrea Lekiccsel és a francia Raphaelle Tervellel még tárgyal a klub, de az [origo] úgy tudja, az újonnan kiszemeltek között is akad még világklasszis kézilabdázó.