Vágólapra másolva!
Szeptember 30-án egy mérkőzés előtti bemelegítésnél kapott agyvérzést Daniele Piedade, a szlovén Krim Ljubljana brazil válogatott kézilabdázója. A 33 éves játékos ugyan elindult a kispad felé, de elájult és kómába esett. A játékos a kórházban jobban lett, és bár még mindig nem épült fel, nagyon szeretne ott lenni a 2016-os riói olimpián.

"Csak arra emlékszem, hogy szédülni kezdtem és nem tudtam koordinálni a mozgásomat. Nem tudtam, mi történik velem, éreztem, hogy valami folyik ki a számból, a végtagjaim megbénultak, és rögtön elvesztettem az eszméletemet" - nyilatkozta Piedade a brazil R7 televíziónak.

Bár a mai napig nem heverte ki betegségét, élete már visszatért a normális kerékvágásba.

"Még mindig van néhány tünet, a lábaim például néha zsibbadnak és vannak gondok a hallásommal is. De biztos vagyok benne, hogy százszázalékosan felépülök. Hetente járok gyógytornászhoz, akivel erősítő és egyensúlygyakorlatokat végzünk."

Forrás: AFP/Miguel Medina

A beállós megszállottan készül, mert vissza akar még térni a kézilabdapályára.

"Készen állok az újrakezdésre, ott leszek a 2016-os olimpián. A riói játékok különlegesek lesznek a számomra, szeretnék játsznai, és harcolni a csapattársaimmal együtt" - mondta.

A 33 éves játékos a nyáron szerződött Ljubljanába, előtte tíz éven át az osztrák Hypót erősítette, és eddig három olimpián (2004, 2008, 2012) szerepelt.