Vágólapra másolva!
A magyar nőikézilabda-válogatott szövetségi kapitánya, Karl Erik Böhn azt nyilatkozta a norvégok elleni elődöntő előtt, hogy örül a bronzéremnek.

Félreteszi Böhn a szerelmet a kézielődöntőben

"Nem egy álom, hogy a norvégokkal találkozunk az Eb-elődöntőben, nem vár ránk könnyű feladat. Persze nem fogjuk megadni magunkat, de realista vagyok, és nagyon örülök a bronzéremnek" - idézte a magyar szövetségi kapitány szavait a norvég tv2 csatorna honlapja.

Böhn élettársa, a Győr és a norvégok beállósa, Heidi Löke azt mondja, párja természeténél fogva pesszimista ember, és nem kell komolyan venni ezt a mondatát. "Nem fogja előre feladni a meccset, szerintem tudja, hogy jó esélyük van ellenünk. Nem lepett meg, hogy a magyarok az elődöntőbe kerültek, mert számítottam rá, hogy sokáig jutnak majd az EB-n".

A norvégok szövetségi kapitánya, Thorir Hergeirsson is csak mosolygott Böhn megjegyzésén. "Ismerem jól Karl Eriket, ez csak a taktika része. Túlzottan szerény a kollégám, láttam a magyar csapatot az Eb-n, remekül játszottak, és sokkal egységesebbnek tűnnek, mint korábban" - mondta Hergeirsson.

Böhn nem repesett az örömtől, hogy az elődöntőben a párjával találkozik. "Szerintem ő a világ legjobb játékosa. Nagyon nehéz őt megállítani, ballal és jobbal is jól lő. Ez egy speciális helyzet, de csak 60 percig tart, aztán vége."

A magyar-norvég elődöntő 14.30-kor kezdődik szombaton.