Vágólapra másolva!
Az eltiltott Tomori Zsuzsanna nélkül is magabiztosan verte Romániát a nőikézilabda-válogatott, ezzel elődöntőbe jutott az Eb-n. Társai a Fradi átlövőjéért is hajtottak, a négy között pedig akár Norvégia is várhat a csapatra, bár a magyarok norvég szövetségi kapitánya, Karl Erik Böhn ennek nem örül.

Eb-elődöntős a nőikézi-csapat

Norvégiától retteghet, éremben bízhat a válogatott

"Nem eszek többet a szállodában" - mondta a Nemzeti Sportnak a vírusos betegségéből még nem teljesen felépült Görbicz Anita Románia legyőzése után. "Nehezen bírtam a meccs elejét, sokat fogytam, tartottam a meccstől, de nagybetűs csapatként olyan jól helyettesítettek a meccs egyes szakaszaiban elöl és hátul is, hogy nem volt akkora rajtam a teher."

Karl Erik Böhn az elődöntőben elkerülné Norvégiát: "Nem szeretnék a norvégok ellen meccselni, az nagyon kemény lenne, de addig még van időnk felkészülni."

Gheorghe Tadici román kapitány úgy érzi, a meccsen mélyponton volt a csapata: "Gratulálok a magyar csapatnak az egész meccs alatt mutatott taktikájához. Mi az egyik legrosszabb meccsünket játszottuk, a helyzeteink megvoltak, de túl sok ziccert rontottunk, ezzel nagyban megkönnyítettük az ellenfél dolgát."

Kiss Éva egészen fantasztikus teljesítményt nyújtott, az 56 százalékkal védő kapus főszerepet vállalt a magyar sikerben.

"Életem egyik legfontosabb meccse volt, örülök, hogy tudtam segíteni a teljesítményemmel a csapatnak. Azt akartuk elérni, hogy szélről lőjenek, mert onnan jobbnak ítéltük a lehetőségünket. Neagu az elején nagyon elkapta a fonalat, utána középen is jobban összeállt a falunk, és sikerült megfogni."

Szucsánszki Zita nem felejtett el szólni klubtársáról, Tomoriról, aki az eltiltását töltötte: "Kiss Éva iszonyatosan jól védett, de Triscsuk is sokat segített hátul, míg Görbicz a betegsége után is nagyot játszott elöl. Igazából mindannyian Zsuzsiért küzdöttünk, mert nem éreztük igazságosnak az eltiltását."

A nemrég honosított Triscsuk Krisztina első tétmérkőzését játszotta a válogatottban: "Szerettem volna pályán lenni támadásban is, de annak is örülök, hogy tudtam segíteni hátul. Egy gól azért így is összejött, és nyertünk is!"

Vérten Orsolya hét góljával a csapat legeredményesebbje volt: "Ezúttal kijött nekem a lépés, bár a meccset a csapat nyerte meg. Kiss Éva ma szuperül védett, mindent megfogott, amit lehetett. Nem elégszünk meg ennyivel, remélem az oroszok elleni meccs is jól sül el."

A magyar válogatott az utolsó csoportmeccsét csütörtökön vívja, Oroszországgal. Ha a másik középdöntőben pontelőnnyel második helyen álló Szerbia négy közé kerül, akkor Magyarország biztosan vb-kvótához jut.