Vágólapra másolva!
Méltatlan az Európa-bajnokság színvonalához a két cseh játékvezető ténykedése, nyilatkozta Karl Erik Böhn, a magyar nőikézilabda-válogatott szövetségi kapitánya a Montenegró elleni Eb-középöntőbeli vereség után. A norvég szakember elárulta, kevés esélyt lát arra, hogy Görbicz Anita pályára lépjen a keddi, Románia elleni meccsen.

A magyar női kézilabda-válogatott - a beteg Görbicz Anita nélkül - 28-26-ra kikapott az olimpiai ezüstérmes Montenegrótól a szerbiai Európa-bajnokság középdöntőjének vasárnapi nyitányán úgy, hogy 40 perc után még hétgólos hátrányban volt.

"Az első negyven perccel nem vagyok megelégedve, sem védekezésben, sem támadásban nem tudtuk megismételni az utóbbi mérkőzésen nyújtott teljesítményünket - értékelt a mérkőzés után Karl Erik Böhn szövetégi kapitány. "Aztán Klivinyi beállításával feljavultunk, az ő góljai adtak esélyt a pontszerzésre. Sajnos a hajrában nem sikerült lefognunk Bulatovicot. A küzdőképességünket bizonyítja, hogy mínusz hét gólról is felálltunk. Amit még ki kell emelnem, az a két cseh játékvezető ténykedése, ami méltatlan volt az Eb színvonalához. A montenegróiak végig a büntetőterületen belül védekeztek, nekünk pedig ezt nem engedték meg."

A kapitány elmondta: kicsi az esély arra, hogy a vírusos betegséggel küzdő Görbicz kedden pályára lépjen, mert nagyon legyengült és veszített a súlyából is. "Reménykedünk, de kockáztatni nem fogunk. Nem sok esélyt látok, hogy a románok ellen bevethető lesz" - tette hozzá.

"Keményen küzdő magyar csapatot győztünk le" - vélekedett Dragan Adzic, a montenegróiak szövetségi kapitánya. "Amikor már azt hihettük, hogy megroppantottuk ellenfelünket, akkor állt fel, és jött újra lendületbe. Úgy gondolom, a magyarok ott lesznek a legjobb négy között, mert válogatottjuk és szakmai stábjuk is erős."

"Természetesen nagyon szomorú vagyok az elvesztett meccs, és az elszalasztott lehetőség miatt, de úgy gondolom, hogy az utolsó húsz perc nagyszerűen sikerült, és arra teljesítményre építhetünk. A következő két meccsünket meg fogjuk nyerni és bejutunk az elődöntőbe" - nyilatkozta Klivinyi Kinga.

Szucsánszki Zita szerint azt előre lehetett tudni, hogy az ellenfél durván játszik majd. "Sajnálom, hogy nem jött össze a pontszerzés, hiszen sokat küzdöttünk azért, hogy visszajöjjünk a meccsbe, a végjátékban azonban nem volt szerencsénk. Talán most jött ki rajtunk a fáradtság, hiszen a csapat több tagján vírushullám ment és megy végig, én szerencsére eddig megúsztam. Nincs semmi gond, hátravan még két meccs a középdöntőből, ha azt meg tudjuk nyerni, már nem lehet bajunk."