Vágólapra másolva!
Karl Erik Böhn, a magyar nőikézilabda-válogatott szövetségi kapitánya a németek legyőzése után azt nyilatkozta, hogy segítőjének, Siti Beának köszönhetően cserélt többet a legutóbbi meccsen az Európa-bajnokságon.

A norvég szakembert több kritka is érte a horvátok elleni nyitómeccsen elszenvedett vereségért, hogy keveset cserélt, ehhez képest a németek ellen 24-21-re megnyert szerda esti találkozón sokkal többet forgatta a csapatot, aminek meg is lett az eredménye. A Nemzeti Sportnak Böhn elmondta, hogy már készült haza Norvégiába.

"Szerdán már azt gondoltam, hogy minden összeesküdött ellenünk, és nemsokára tanárként dolgozom Norvégiában. A németek ellen 1-6-nál úgy volt, tényleg hazafelé kell vennem az irányt, de a csapat megmentett, mert megmutatta, hogy nem szabad feladni. A magyarok kitartása csodálatos, mi, norvégok sokkal hamarabb feladjuk. Az, hogy jól cseréltem, Siti Bea érdeme. Ő nagyon okos lány, aki kívülről-belülről ismeri a magyar kézilabdát, a lányokat, mindent, sokkal jobban, mint ahogy én másfél év alatt megismertem őket. Én pedig hallgattam rá."

Böhn ezzel gyakorlatilag megmenekült, hiszen, ezt ő maga is elismerte: "Azzal a céllal jöttünk ki az Eb-re, hogy a hat közé szeretnénk jutni, és ha már a 12 közé sem kerültünk volna, akkor logikus lépés a kapitány felállítása.

Forrás: MTI/Kászoni László
Siti és Böhn (a németek elleni meccs galériájáért kattintson a képre!)

A magyar válogatott már biztosan középdöntős az Eb-n, pénteken a csoport favoritja, az eddig hibátlan spanyol csapat lesz az ellenfél. "Csütörtökön a kulcsjátékosok pihennek, regenerálódnak, akik pedig eddig kevesebb lehetőséget kaptak, speciális edzésen vesznek részt. Természetesen készülünk a spanyolok ellen, jó játékkal ellenük is van esélyünk. Már többször hangsúlyoztam: olyan csapatom van, amely bárkit képes legyőzni" - tette hozzá a norvég szakvezető.

Az újvidéki csoportban pénteken előbb rendezik a magyar-spanyol összecsapást, és mivel mindkét együttes már középdöntős, ezért ez az eredmény számít majd a folytatásban. A magyarok szempontjából továbbá az sem mindegy, hogy a horvátok elleni vereséget vagy a németek elleni diadalt viszik tovább magukkal, így fontos lesz a horvát-német meccs végeredménye is.