Vágólapra másolva!
Már öt góllal is vezettek a németek, végül a magyar nőikézi-válogatott 24-21-re nyert az Európa-bajnokság C csoportjának második fordulójában, ezzel bejutott a középdöntőbe.

Eredmény, kézi-Eb, C csoport, 2. forduló:
Magyarország - Németország 24-21 (11-14)
Újvidék, Spens Aréna, 2000 néző
v.: Ch. Bonaventura, J. Bonaventura (franciák)
Magyarország: Herr O., Kiss É. (kapusok) - Bódi 1, Kovacsicz, Rédei-Soós 1, Görbicz 8/6, Kovacsics, Szucsánszki 1, Szamoránsky P. 5, Szabó V., Bulath 3, Klivinyi, Szekeres, Tomori 1, Vérten 2, Vincze M. 1
Németország: Woltering, Schülke (kapusok) - Zapf 5, Lang, Augsburg 2, Müller 1, Naidzinavicius 2, Loerper 1, Hubinger, Beier, Steinbach 3, Althaus 3, Nadgornaja 2, Geschke, Wohlbold 2, Lütz
hetesek: 8/6, illetve 2/0
kiállítások: 4, illetve 8 perc

Az élő közvetítés

Görbicz: Nem akarunk megállni

Két meccsen egy félidőt kellett jól játszania ahhoz a magyar nőikézilabda-válogatottnak, hogy továbbjusson csoportjából és biztosítsa helyét a középdöntőben. A horvátok elleni nyitómérkőzés hihetetlen gyengére sikerült, védekezésben és támadásban betlizett a csapat, és talán a szakvezetés is belealudt a meccsbe.

Ahogy Siti Beáta, a csapat másodedzője elárulta, Karl Erik Böhn szövetségi kapitány nem egy összevissza cserélgető szakvezető, ám úgy tűnt, a norvég szakember belátta, túl kell lépnie beidegződésein.

A németek ellen ugyanis ki-ki mérkőzés következett, miután a spanyolok legyőzték a horvátokat egyszerű volt a képlet: nem szabad kikapni, mert akkor búcsút inthetünk az Eb-nek.

Forrás: MTI/Illyés Tibor

Rédei-Soós ezúttal egy gólig jutott

Nézze meg képgelériánkat!

A meccs magyar szempontból botrányosan indult, a 8. percben már időt kellett kérni, mert a németek addigra nemcsak átrohantak rajtunk, de 6-1-re vezettek is. Semmi sem jött össze, ugyanolyan puhány és rendezetlen volt a védelem, mint egy nappal korábban, de ezúttal támadásban is hibát hibára halmoztak a játékosok.

Böhnnek muszáj volt belenyúlni a meccsbe, érkezett Bulath Anita, aki a horvátok ellen egy perc játéklehetőséget sem kapott, a balszélen Vincze Melinda is beleszagolhatott az Eb légkörébe, de az első 30 perc után 14-11-re még a németek vezettek.

Forrás: MTI/Illyés Tibor

Szucsánszki ezúttal inkább védekezésben jeleskedett

Nézze meg képgelériánkat!

Csodáért fohászkodtunk, és az ima meghallgattatott: elkezdett végre játszani az együttes. A védekezés kemény lett, egy kettős emberelőnyt gyorsan sikerült kihasználni, és 16-15-nél a mérkőzésen először vezetett is az együttes.

Ugyan Tomorinak ezúttal semmi sem jött össze támadásban, de Görbicz - két rontása ellenére - magabiztos volt a heteseknél, Bulath remekül szolgálta ki Szamoránskyt, a 47. percben pedig Görbicz második akciógóljával 20-18-nál már kettő volt az előny.

Forrás: AFP/Kisbenedek Attila

Görbicz Anita volt a legeredményesebb

Nézze meg képgelériánkat!

Herr Orsolyára se lehetett panaszunk, és bár az 56. percben 21-21-nél még utolért bennünket az ellenfél, uraltuk az utolsó négy percet. Bulath, Vérten és Görbicz is betalált, a 24-21-es győzelem pedig azt jelentette, ugyan a horvátoktól elszenvedett keddi vereség után még a korai búcsú veszélye is felrémlett, a szerdai háromgólos győzelemmel viszont biztos középdöntős az együttes.

A csoport másik mérkőzésén:
Spanyolország - Horvátország 25-21 (13-10)

A csoport állása:
1. Spanyolország 4 pont - már továbbjutott
2. Magyarország 2 (51-49) - már továbbjutott
3. Horvátország 2 (49-52)
3. 4. Németország 0

D csoport (Versec):
Románia - Izland 22-19 (15-13)
Montenegró - Oroszország 30-27 (20-14)

A csoport állása:
1. Montenegró 4 pont - már továbbjutott
2. Románia 3 - már továbbjutott
3. Oroszország 1
4. Izland 0

A csoportokból az első három helyezett jut a középdöntőbe.