Vágólapra másolva!
Hét szezon után újabb egy évvel meghosszabbította szerződését Kristina Triscsuk, az Alcoa FKC nőikézilabda-csapatának ukrán játékosa, aki hamarosan magyar állampolgár lehet, és nagyon várja, hogy esetleg segíthessen a válogatottnak is.

Triscsuk 2005 őszén a Veszprém-Beton NBI/B-s csapatától érkezett Székesfehérvárra, és még egy évadot biztosan marad, miután meghosszabbította szerződését.

"Sokáig nem tudtam eldönteni, hogy maradjak, vagy inkább kipróbáljam magam egy másik országban. Volt szó Franciaországról, Oroszországról, Spanyolországról és Ausztriáról is, hívtak-hívtak, de aztán végül maradtam ismét, mert annyira szeretem magát a várost, az embereket és persze a csapatot. Azt remélem, hogy végre tényleg jók leszünk, és megszerezzük azt a rég vágyott érmet" - nyilatkozta a klub góllövő-örökranglistáját vezető ukrán átlövő.

Triscsuk elmondta, nagyon szeretett Konkoly Csabával dolgozni, de mindig is kíváncsi volt a skandináv edzésmódszerekre, ezért nyitottan várja az új edzőt, a norvég Paal Oldrup Jensent.

A játékos szeretne magyar állampolgár lenni, és ha kell, játszana a magyar válogatottban is.

"Nekem ez egy nagyon nagy kihívás! Ha szükség van rám, nagyon szeretnék segíteni a válogatotton. Úgy gondolom, a magyar csapat most is jó, de ha tudok valamit hozzátenni, örömmel vállalom a feladatot. Görbicz Anitát és Pálinger Katalint tartom a legjobb magyar játékosoknak, sajnálom is, hogy Kati most visszavonul, így vele biztosan nem játszhatok már együtt."